KÜLFÖLD

Hat évet kapott a részeg utasát megerőszakoló HIV-pozitív taxisofőr

A svájci Luzern bíróság öt esetben találta bizonyítottnak, hogy egy pakisztáni származású taxisofőr fiatal nőket molesztált. Egy további esetben nemi erőszak bűntettében is bűnösnek találták. A bevándorlóról ráadásul kiderült, hogy HIV-pozitív.
  • Szerző: WM

A másodfokú bíróság hat évre csökkentette a börtönbüntetését annak a pakisztáni migránsnak, aki öt nőt zaklatott szexuálisan, egyet pedig meg is erőszakolt. Első fokon hét évre ítélték, de a bevándorló védője enyhítésért fellebbezett. A tárgyalásokon elhangzottak szerint a taxisofőrként dolgozó férfi 2010 és 2016 között molesztálta az utasait. Az áldozatok kivétel nélkül ittas fiatalok voltak, akik átmulatott éjszakák után tartottak hazafelé. A svájci Luzern ügyészsége egyébként nem tartotta kizártnak, hogy több nő is áldozatává válthatott a szexuális ragadozónak, de csak hat esetben lehetett minden kétséget kizáróan bizonyítani a bűnösséget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi ráadásul HIV-pozitív, erről azonban nem tudott a felesége sem, akivel rendszeresen élt nemi életet. A bevándorlót végül szexuális zaklatás, nemi erőszak és súlyos testi sértés vádpontjaiban találták bűnösnek.

És ezeket olvastad már?