KÜLFÖLD

Franciaország: egy algériai migráns lelőtte, majd élve felgyújtotta a feleségét, mert „nyugatiasan” élt

A muszlim elkövető azért gyilkolt, mert nem tűrte, hogy a párja farmernadrágban kávéházakba jár.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádjával kell bíróság elé állnia egy algériai migránsnak, aki sörétes puskával mellkason lőtte, majd élve felgyújtotta a feleségét Franciaországban. Az ügyhöz közeli források szerint az áldozat egyetlen bűne azt volt, hogy túlságosan „nyugatiasan” élt és megtagadta a fundamentalista iszlám szokásokat - írja a Le Figaro internetes kiadása.

A felkavaró gyilkosság gyanúsítottja, Mounir B. Algériában látta meg a napvilágot, és a 2000-es évek közepén vándorolt illegálisan Franciaországba, ahol aztán az állampolgárságot is megszerezte. Azt nem tudni, hogy a bevándorlásügyi hatóságok miért voltak ilyen kegyesek a férfihez, akit nem kevesebb, mint 6 alkalommal ítéltek el erőszakos bűncselekmények miatt európai tartózkodása során.

Mounir gyakran hazajárt „nyaralni” szülővárosába. Áldozatával, Chahinez B. -vel is egy ilyen út alkalmával ismerkedett össze 2015-ben. A férfi cselesen Algériában összeházasodott a nővel, akit így akadálymentesen vihetett vissza magával Franciaországba, azaz egészen pontosan Bordeaux egyik elővárosába, Mérignac-ba. A hidegvérű emberölés is itt történt május 4-én, kedden.

Rendőrségi beszámolók szerint a francia-algériai kettős állampolgár kicsivel este 6 óra után lőtte mellkason a feleségét a nyílt utcán, amiért engedély nélkül hagyta el a lakásukat. A sörétes lőszer életveszélyes sérüléseket okozott, de a 39 éves áldozat ebbe még nem halt bele, ezért a férje kerített egy kanna benzint, leöntötte vele a haldokló asszonyt, majd élve felgyújtotta.

Az áldozat, Chahinez B. és a gyilkos férjétől született két gyermekük.

A könyörtelen kivégzést több járókelő is látta, de beavatkozni senki sem mert, egyikükben azonban maradt annyira lélekjelenlét, hogy riassza a rendőrséget. Az elkövető megpróbált elmenekülni, de a civil ruhás rendőri beavatkozó egység (BAC) emberei pár háztömbnyire a gyilkosság helyszínétől elfogták.

Kihallgatása során Mounir azt állította, hogy szerinte felesége hűtlen volt, és csak egy kicsit meg akarta leckéztetni azzal „nyomokat hagy rajta”, azaz felgyújtja élve. Úgy tudni, a férfi rendszeresen bántalmazta a feleségét, és tavaly már elítélték családon belüli erőszak vádjával, amiért hat hónapra rács mögé került.

Többen is virágot vittek a kegyetlen gyilkosság helyszínére.

A gyilkos egyik közeli rokona azt mondta a Le Figarónak, hogy Chahineznek vélhetően azért kellett meghalnia, mert „úgy akart Franciaországban élni, mint egy francia nő”, de férje ezzel szemben egy olyan „algír feleséget akart, mintha Algériában lenne”.

”Mounir elég tekintélyelvű személy, aki világossá tette, hogy nem fél a rendőrségtől és az igazságszolgáltatástól. A nő kávéházakba akart járni, de férje ezt sosem engedte neki. Még egy farmert sem vehetett fel„ – fogalmazott a neve elhallgatását kérő forrás.

A barbár gyilkosság megrázta Franciaországot, a döntéshozók és véleményformálók egyként nevezték elfogadhatatlannak az történteket. A francia nemzetgyűlés egyik republikánus párti képviselője, Éric Ciotti a valaha történt ”legbarbárabb gyilkosságról„ beszélt, melyet mindenekelőtt az ”asszimiláció megtagadása„ okozott.

Gilles Lebreton, a bevándorlásellenes Nemzeti Gyűlés EP-képviselője pedig úgy fogalmazott a közösségi oldalán, hogy ”élve elégették, mert francia nőkét akart élni. Mindez itt történt, Franciaországban. Elég volt az iszlamista barbársággal szembeni toleranciából!„

Egyébként az ilyen és ehhez hasonló becsületgyilkosságok sajnos egyáltalán nem számítanak ritkának a muszlim bevándorlók körében. Tavaly például a németországi Obergünzburgban késelte halálra a feleségét egy 37 éves illegális afgán migráns, mert azt gondolta, hogy a nő hűtlen volt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?