KÜLFÖLD

Egy parkban lett nemi erőszak áldozata a 13 éves lány

Egy 13 éves kislányt kezelnek a németországi Lüneburg nevû város pszichiátriáján. Az orvosok szerint komoly veszélye van annak, hogy a tinédzser saját kezével vet véget az életének. A kiskorú azt követően került ilyen súlyos állapotba, hogy egy afgán migráns megerőszakolta egy helyi parkban.
  • Szerző: WM

Elkezdődött a bírósági tárgyalása annak a 23 éves afgán bevándorlónak, aki az ügyészség szerint tavaly áprilisban egy lüneburgi közparkban molesztált és erőszakolt meg egy 13 éves lányt. A kiskorú áldozat poszttraumás stresszben szenved a történtek óta, immár több mint egy éve kezelik pszichiátrián. Az orvosok attól félnek, hogy a nemi erőszak során átélt szörnyűségek miatt megpróbálhat saját kezével véget vetni az életének.

Az ügyben eljáró bíró – tekintettel a kislány rossz egészségügyi állapotára – felajánlotta az erőszak elkövetésével gyanúsított afgán migránsnak, hogy 3 év 3 hónappal megúszhatja, ha önszántából beismerő vallomást tesz.

A bíró ezzel szerette volna megkímélni a tinédzsert, hogy vallomást kelljen tennie, és újra fel kelljen idéznie a szörnyűségeket, illetve, hogy ismét szemtől szembe találja magát támadójával. A bíróságra 50 perces késéssel érkező Omed N. az ajánlatot elutasította, mint mondta: szeretné magát megvédeni. Ez egyben azt is jelenti, hogy a tárgyalás következő napján az áldozatnak is meg kell jelennie, ami komoly sebeket téphet fel benne.

Mindemellett Omed N. követelte, hogy zárják ki a nyilvánosságot a tárgyalóteremből. A bíró helyt adott a kérésnek annak ellenére is, hogy az ügyész szerint a pert a nyilvánosság előtt kellene lefolytatni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?