KÜLFÖLD

Egy maroknyi migráns csaknem agyonvert egy kamionost a franciaországi Calais-ban

A sofőr csak annak köszönheti az élet, hogy időben kapcsolt és el tudott hajtani a helyszínről.

Illegális migránsok csaknem agyonvertek egy brit kamionost az észak-franciaországi Calais városához közeli autópályán. Az áldozat éppen arra várt, hogy a határellenőrzést követően áthajtson az Egyesült Királyságba a Csalagúton keresztül, amikor fekete fiatal férfiak egy 15 fős csoportja rátámadt, téglával betörték a kamion ablakát, és megpróbálták kirángatni a járműből - írja a Telegraph internetes kiadása.

”Éreztem, hogy valaki megpróbál bejutni a teherautóba. Lenéztem és másodperceken belül tizenöten kezdtek el nevetni rajtam. Egy perc múlva hallottam, hogy valaki megdobja valamivel a kocsit és betörik az anyósülés felőli ablak. Mindannyian megpróbáltak bejutni az utazófülkébe. Ekkor döntöttem úgy, hogy lassan elkezdek haladni és a dudán tartom a kezem, hogyha fel kéne hívjam magamra a figyelmet. Mondjuk rendőrök egyáltalán nem voltak a környéken. Pár másodperc múlva egy tégla repültbe be a fülkébe, ami pont eltalált. Szerencsére sikerült elhajtanom. A visszapillantóban láttam, hogy a mögöttem álló kamiont is megtámadták„

- fogalmazott az áldozat, az 57 éves Andy Couper, aki egy fényképet is megosztott a közösségi oldalán arról, hogy milyen sérüléseket szenvedett a támadás során.

Andy Couper (Forrás: Facebook)

Az illegális migránsok ámokfutásáról, egy másik brit kamionos videót is készített. A felvételeken az látható, hogy életerős fiatal férfiak az autópályán randalíroznak és minden kamion csomagterét megpróbálják feltörni, hogy ott megbújva illegálisan juthassanak át Angliába. Azt a sofőrt pedig, akinek valamilyen ellenvetése van a dologgal kapcsolatban, inzultálják és provokálják, rosszabb esetben meg is támadják.

”Üdvözöllek titeket a mindennapos Calais-féle darálóban. Ha tudni akarjátok, miért nem érdekel annyira minket ezeknek az embereknek a sorsa otthon, akkor itt egy jó példa, hogy miért nem„

- olvasható a videó leírásában.

És ezeket olvastad már?