KÜLFÖLD

Drámai a helyzet Londonban, lehetetlen azonosítani a tűz áldozatait

Már harmadik napja kutatnak holttestek után a hatóságok a kiégett londoni toronyház romjai között. Sokan attól rettegnek, hogy a többi hasonló ház is kigyulladhat.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A legfrissebb adatok szerint tizenheten haltak meg a tűzben, de valószínűleg ez a szám még emelkedni fog. Rengeteg embert, köztük egész családokat eltűntként tartanak nyilván. A tűzoltóság már nem reménykedik abban, hogy túlélőket találnak a romok között.

Eddig hat holttestet nem tudtak azonosítani, és a rendőrség szerint valószínűleg ez később sem fog változni.

Az épület tulajdonosa azt mondta, soha többé nem fogják használni azt a burkolatot, ami a kigyulladt toronyházat borította. A házat nemrég újították fel, de szakértők szerint egy tűzbiztosabb burkolatot kellett volna használni. Sokan amiatt aggódnak, hogy a többi hasonlóan felújított ház is kigyulladhat.

Csütörtökön azonosították a tűz első áldozatát, egy 23 éves szír férfit. Mohammed Alhajali mérnöknek tanult, és az épület 14. emeletén volt, amikor az kigyulladt. Két órán keresztül beszélt telefonon egy szír barátjával, miközben arra várt, hogy megmentsék.

Közben újabb történetek láttak napvilágot a lakók megmentéséről. Egy 41 éves férfi összeesett a 15. emeleten, miközben az épületből menekült, de egy tűzoltó rátalált. Egy 70 év körüli, félig vak férfi pedig egy fehér pulóvert lengetett a 11. emeleten, így vették észre. Most az intenzív osztályon ápolják. A fia nagyon hálás a tűzoltók bátorságáért, hiszen az életüket kockáztatták az apja megmentéséért - írja a BBC.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?