KÜLFÖLD

Dinnyék közé bújva próbáltak bejutni a migránsok

Egy görögdinnye-szállítmányban elrejtőzött hat szíriai és afgán bevándorlóra bukkantak.
  • Szerző: Ripost

A migránsok Görögországból indulva Lengyelországon át Németországba és Svédországba próbáltak eljutni – közölte hétfőn a határőrség.

A közlemény szerint a lengyel kamionsofőr a délkelet-lengyelországi Humniska faluból értesítette a rendőrséget, miután az utánfutóban zörejeket észlelt. A rendőrök egy szíriai igazolvánnyal rendelkező 21 éves nőt, valamint öt, 20 és 36 év közötti, iratok nélkül utazó férfit találtak a rakodótérben.

Képünk illusztráció

Az illegális bevándorlók elmondása szerint a sofőr tudomása nélkül, embercsempészek segítségével, személyenként háromezer euró fejében jutottak be a kamionba. Bírósági döntés alapján a külföldieket három hónapra kelet-lengyelországi őrzött menekültközpontokban helyezték el.

A közleményből nem derül ki, hogy a kamion Ukrajna vagy Szlovákia felől érkezett Lengyelországba, Görögország irányából azonban az utóbbi a rövidebb útvonal.
Május végén a szlovák határhoz közeli Barwinek községben két, szintén dinnyeszállítmányban rejtőzködő afgán bevándorlót tartóztattak fel. A lengyel határőrség adatai szerint a délkelet-lengyelországi határszakaszon az év eleje óta Ukrajna és Szlovákia irányából 55 illegálisan érkező külföldit tartóztattak fel, mindnyájan nyugat-európai országokba tartottak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?