KÜLFÖLD

Csoportos nemi erőszak áldozata lett egy 14 éves lány halloweenkor

A német rendőrség öt különböző életkorú férfit gyanúsít azzal, hogy halloween éjszakáján bezártak egy lakásba egy 14 éves lányt, majd csoportosan megerőszakolták. A legfiatalabb gyanúsított maga is 14 éves.
  • Szerző: WM

Döbbenetes bűncselekmény híre rázta meg Albert Einstein szülővárosát, a Németországban fekvő Ulmot. A rendőrség közleményben tudatta, hogy a hatóságok öt – 14 és 26 év közötti – migránst gyanúsítanak azzal, hogy november elseje éjszakáján csoportosan megerőszakoltak egy 14 éves kislányt. Az ulmi rendőrség szóvivője megerősítette, hogy mind az öt feltételezett elkövető menedékkérelmet nyújtott be korábban a német hatóságokhoz, de arról nem volt hajlandó felvilágosítást adni, hogy pontosan milyen állampolgárok a gyanúsítottak. A szóvivő szerint az ügy és az eljárás szempontjából nincsen jelentősége a feltételezett elkövetők származásának. A rendelkezésre álló információk szerint a 14 éves áldozat a barátnőivel Ulm belvárosában tartózkodott halloweenkor.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az este folyamán a 14 éves tinédzser összefutott az egyik későbbi elkövetővel, akit a tanúk elmondása szerint a lány jó ismert. A diáklány ekkor döntött úgy, hogy a halloween további részét már nem a barátnőivel tölti, hanem az ismerősével és annak négy barátjával megy tovább egy házibuliba.

Az egyik gyanúsított lakásában kötöttek ki, ahol, mint kiderült, semmilyen buli nem volt, csak ezzel csalogatták fel a tinédzsert. Arról egyelőre nem érkeztek információk, hogy a lakásban pontosan mi történt, a az áldozat minden esetre arról beszélt a szüleinek, hogy a fiúk rátámadtak és csoportosan megerőszakolták. Az ulmi bíróság a 15, 16 és 26 éves gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyzete, míg a 14 és 24 éves feltételezett elkövetők szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség összesen négy lakásban tartott házkutatást. Az esettel kapcsolatos további tájékoztatást későbbre ígértek az ulmi hatóságok.

 

És ezeket olvastad már?