KÜLFÖLD

Buliból hazafelé tartó lányokra vadászott a testvérpár, órákig kínozták őket

Egy városi terepjáróval pásztázta Berlin utcáit az az iraki testvérpár, akik a bulikból hazafelé tartó nőkre és lányokra csaptak le. Berántották őket az autóba, majd órákig tartó nemi erőszak vette kezdetét. Az idősebb migráns legfiatalabb ismert áldozata egy 14 éves tinédzser.
  • Szerző: WM

Március 25-én került előzetes letartóztatásba a 33 éves Wisam és 25 éves öccse, Karrar. Mindketten Bagdadban születtek, iraki állampolgárok, és csupán pár évvel ezelőtt menekültek Németországba. A két fiatal férfinak nem sikerült beilleszkednie a társadalomba, többszörösen elkövetett nemi erőszakkal vádolják őket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A bírósági tárgyalásuk a héten kezdődött, és a sajtóban megjelent információk szerint hosszan tartó börtönbüntetés vár rájuk.

A feltételezett elkövetők azonban hallgatnak, nem kívántak egyszer sem vallomást tenni. A bíróság összesen 20 tárgyalási nappal tervez, szerintük ennyi kell majd, hogy minden tanú és áldozatot meg tudjanak majd hallgatni. Az egyik áldozat például egy 18 éves lány, aki négy órán keresztül volt az irakiak fogságában és halálfélelemben. Amikor ő tesz vallomást a bíróságon, akkor a migránsoknak el kell hagyniuk a termet, és videón követhetik figyelemmel az áldozat által elmondottakat.

Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock

De nézzük, milyen bűncselekmények elkövetéséért is kell pontosan felelniük:

  • 2018 márciusában az idősebb migráns megerőszakolt a lakásában egy 14 éves lányt.
  • 2019 májusában ismét az idősebb fivér erőszakolt meg egy nőt, a helyszín ezúttal is az ő lakása volt.
  • Idén januárban a korábban már említett 18 éves lányra csapott le a testvérpár. A beszámolók szerint az éppen csak nagykorúvá vált áldozat fél négykor tartott hazafelé egy diszkóból, amikor egy terepjáróba berángatta a két iraki és egy velük lévő harmadik elkövető. Az autó hátsó ülésén és egy lakásban több órán keresztül, több alkalommal is megerőszakolták a lányt. Reggel fél nyolckor egy félreeső helyre vitték, és ott elengedték. Sokkos állapotban kért segítséget a többi járókelőtől.
  • Február 23-án az idősebb iraki három másik férfival indult újabb vadászatra. Egy 21 éves nő lett az új áldozatuk, akit szintén többször, több órán keresztül bántalmaztak. Az elkövetők törölték az áldozat telefonjából a korábbi tartózkodási helyeket, csak ezt követően engedték szabadon.

Az ügyben várhatóan jövő év januárjában születik majd jogerős ítélet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?