KÜLFÖLD

Botrány! Bűnöző muszlimok brit földről támogatták az Al-Kaidát

Ráadásul kapcsolatban álltak azokkal a terroristákkal, akik bombamerényleteket követtek el Nagy-Britanniában, 52 ember halálát okozva.
  • Szerző: SZM

Hatalmas botrány készülődik Nagy-Britanniában! Kiszirárgott, hogy ott élő, Ázsiából származó muszlim bevándorlók egész hálózata bűncselekményekből származó pénzt küldött az Al-Kaidának.

Ráadásul az államkincstár tudott erről, de nem tájékoztatta a belügyi elhárítást (MI5) – állította a The Times információi alapján az Fdesouche. Ennek az lehet az oka, hogy

az üzletben már a brit kormányzati szervezetekbe beépült különböző szintű politikusok is érintettek (a cikk szerint ez afgán és pakisztáni származásúakat jelenthet, csak a Times politikailag korrekt módon írta körül őket).

Ami tény, hogy a hálózat tagjai Londonban, Buckinghamshireben, Birminghamben és Skóciában is követtek el ÁFA-csalásokat, jelzáloghamisítást és a bankkártya-csalásokat.

Ezzel mintegy 8 millárd font kárt okoztak az államnak. Ennek az összegnek az 1 százalékát, azaz 80 millió fontot (ez 25 milliárd forint!) juttatták el az Afganisztánban és Pakisztánban múködő Al-Kaida táborai számára. Ráadásul a hálózat kapcsolatban állt azokkal a terroristákkal, akik bombamerényleteket követtek el Nagy-Britanniában, 52 ember halálát okozva.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?