KÜLFÖLD

Bosszúért liheg az Iszlám Állam, Európa a célpont

Újabb borzalmas videóval jelentkezett a terrorszervezet: ezúttal egy kamasz fiú szólítja fegyverbe az Iszlám Állam híveit azért, hogy álljanak bosszút az iraki bázisuk, Moszul elvesztéséért.
  • Szerző: KF

A videó a terrorszervezet közösségi oldalain keresztül a világ minden tájára eljutott. A terroristák abban reménykednek, hogy ennek hatására magányos merénylők tucatjai csapnak le Európában és az Amerikai Egyesült Államokban, és annyi civilt ölnek meg, amennyit csak tudnak.

 

Az utóbbi időkben az Iszlám Állam a nagy szervezett akciókról a „magányos farkas” támadásokra váltott át, és már egy tankönyvet is kiadott, amelyből fanatikusai megtanulhatják, hogyan hajthatnak végre a legeredményesebben különböző merényleteket. A füzetecske a fegyverhasználattól a bombakészítésig mindenre kitér, és a korábbi terrortámadások elkövetői is tanulhattak ezekből.

A helyzetet tovább rontja, hogy a visszaszoruló Iszlám Állam területéről rengeteg külföldi harcos próbál meg hazatérni, csak azért, hogy ott ártatlanokat ölhessenek.

A terrorszervezet most mindent megtenne a bosszúért.

És ezeket olvastad már?