KÜLFÖLD

Betontömbökkel akart kisiklatni egy gyorsvonatot a 15 éves tinédzser

Egy német gyorsvonat vezetője április végén jelezte a rendőrségnek, hogy Deggendorf környékén több betontömböt is látott a síneken. Szerencsére a vonat nem siklott ki, így nem is sérült meg senki. A rendőrség egy 15 éves szíriai migránst gyanúsít.
címkék:
  • Szerző: WM

A passaui rendőrség emberölés kísérlete miatt indított eljárást az ellen a 15 éves szíriai menedékkérő ellen, aki a gyanú szerint április végén több betontömböt is a vonatsínekre rakott Deggendorf környékén. A fiatal migránst azután helyezték előzetes letartóztatásba, hogy beismerő vallomást tett. A nyomozóknak az volt az egyik legfőbb kiindulópontja a feltételezett elkövető keresésekor, hogy több szemtanú arról számolt be, hogy egy tinédzser korú fiatalt láttak menekülni a sínek irányából. A hatóságok leszögezték, hogy csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezek a betontömbök hevertek a síneken
Fotó: Bundespolizei

A vonatban ugyanis a betontömbök károkat okoztak, de személyi sérülés nem történt.

Rudolf Helmhagen főügyész szerint dicséretes, hogy a rendőrség ilyen gyorsan a gyanúsított nyomára akadt. Helmhagen szerint azonban a nyomozás még nem zárult le, a beismerő vallomás ellenére ugyanis arra például nem derült fény, hogy a fiatalkorú gyanúsított egyedül cipelte-e a betontömböket a sínkre, mint ahogy még az is kérdéses, hogy mi lehetett az elkövető motivációja. Az ügyészség egyelőre nem tartja reálisnak, hogy terrortámadás kísérlete miatt emeljenek vádat a 15 éves szíriai migráns ellen.

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?