KÜLFÖLD

"Az a férfi, akinek nincs szakálla, nő" - állítja a hitszónok

A borotválkozás áll a homoszexualitás hátterében egy török hitszónok szerint: ugyanis egy csupasz arcú férfit alig lehet megkülönböztetni egy nőtől.
  • Szerző: KF

Murat Bayaral szerint a nők és férfiak testén két látható különbség van, és ezek egyike az, hogy a férfi arcát dús szőrzet borítja, míg egy nő arca csupasz. Azok a férfiak azonban, akik borotválkoznak, megzavarják „nőiességükkel” férfitársaikat, és tisztátalan gondolatokat ébresztenek bennük. A muszlim hitszónok szerint csak egyetlen megoldás van: minden férfinak szakállat kell növesztenie.

 

Bayaral szerint ugyanis a nők és a férfiak manapság nagyon hasonlóan öltözködnek, így nem csoda, ha az ember csak arcuk szőrzete alapján tudja megkülönböztetni őket. Az a férfi azonban, aki szándékosan megválik arca díszétől, csak magára vethet, ha férfitársai nőnek nézik, és úgy is kezelik.

A szakálltéma sokszor vitás kérdésként merül fel a muszlimok és a keresztények között, mivel például több munkahelyen is be szeretnének vezetni egy átlagosan elfogadott arcszőrzet-mértéket, míg a hithű muszlimok számára nagyon fontos a hosszabbra növesztett szakáll viselése.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?