KÜLFÖLD

A Qatar Airways járatának minden egyes utasát karantén alá helyezték

A Dohából Athénba tartó repülőgép 91 utasát kötelező izolációba küldték, miután 12 utas koronavírus-tesztje pozitív lett.
címkék:
  • Szerző:

A Qatar Airways járata hétfőn landolt az egyik legnagyobb athéni reptéren. Azokat, akik pozitív koronavírus-tesztet produkáltak, 14 napig karanténban tartják, a tünetmentes utasok pedig egy hétig tartó elkülönítési fázisra számíthatnak.

A helyi hírügynökség információ szerint a Katarból érkező és az oda tartó járatokat egészen június 15-ig törölték, egyúttal a közel-keleti országba való kiutazásokat felfüggesztették.

A fedélzeten tartózkodó emberek közül 9 pakisztáni állampolgárságú, de Görögországban élő személyről, valamint két ausztráliai görögről és egy görög-japán család tagjáról derült ki, hogy hordozzák a COVID-19 kórokozóját. Mindannyian egy külön erre a célra kialakított hotelben töltik a kötelező 14 napos karantén időszakot.

A hivatalos turistaszezon Görögországban június 15-én kezdődik, melynek hatására feloldottak néhány szabályozáson, így több hotel is várhatja a vendégeket, a légi utazásokat pedig szintén folytathatják.

Egyelőre csak az Athén és Szaloniki repülőtereit nyitották meg, a többi komplexumot július elsejétől helyezhetik újra üzembe.

Május 4. óta a görög kormány fokozatosan lazított az óvintézkedéseken, ami a többi európai országhoz képest rendkívül kedvező eredményeknek köszönhető. Keddig mindössze 3 ezer koronavírus-beteget azonosítottak, közülük 179-en hunytak el.

A turizmus a görög gazdaság mozgatórugója – a teljes GDP 20%-át teszi ki ez az iparág, ezért a márciusi lezárások súlyosan érintették a mediterrán országot.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?