KÜLFÖLD

A halál torkából tért vissza: aranylakodalmára gyógyult meg a koronavírusos nagypapa

Már csak a gépek tartották életben az idős férfit, mégis felgyógyult a koronavírusból. Így 50. házassági évfordulóját már feleségével együtt ünnepelhette.
  • Szerző: Ripost

Jimmy McGuinness családjával az orvosok közölték: jobban teszik, ha felkészülnek a legrosszabbra. A 74 éves férfi ugyanis miután március elején befeküdt az intenzív osztályra, a veséje is elkezdett leállni és lélegeztetőgépre kellett tenniük. Így nem sok esély volt arra, hogy a nagypapa visszatérjen szerető családjához és feleségéhez.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

McGuinness hetekkel ezelőtt került kórházba, miután rosszul érezte magát, mert megfertőződött a koronavírussal. A Covid-19 vírusa olyan szinten megtámadta a szervezetét, hogy a veséje elkezdett leállni és indukált kómába kellett tenniük, és mesterségesen lélegeztették.

A dolgok idővel annyira rosszra fordultak, hogy a családja megadta az orvosoknak a felhatalmazást: nem kell újraéleszteniük, ha bekövetkezne a szívleállás.

Azonban az Aintree kórház intenzív osztálya ápolóinak köszönhetően, az idős nagypapa csodával határos módon mégis kitartott, sőt, 50. házassági évfordulójukra már teljesen kilábalt a vírusból, hogy együtt ünnepelhessen imádott feleségével.

Felesége, Ann McGuinness elmondta az ECHO-nak: „Hihetetlenül erős férfi a férjem. Csak 73 éves korában vonult vissza. Három héten keresztül küzdött az életéért. Fantasztikus, hogy ezután képes volt hazatérni. Az elején még betegnek tűnt, de már a kertben a napsütésben együtt tudtunk sétálni.”

A férfit a kórházból ápolói sorfalat állva és tapsviharral búcsúztatták, még utcájában a kerítéseket lufikkal díszítve és szintén tapsolva fogadták.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?