KÜLFÖLD

Tragédia: egy 3 napos kisfiú vesztette életét a koronavírus miatt

Egy újszülött vesztette életét a kórházban, miután édesanyja megfertőződött a koronavírussal és elválasztották a babájától.
  • Szerző: Ripost

A brit édesanya pozitívnak bizonyult a koronavírusra, mielőtt a Bridgendben lévő Walesi hercegnő kórházban megszülte volna kisfiát. Az újszülött alacsony pulzusszámmal jött a világra, ezért áthelyezték a dél-walesi kórházból a swanseai-i Singleton kórházba – írja a Mirror.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Azonban hiába próbálták profi kezekre bízni, a csöppség három nappal később, május 5-én életét vesztette. A halál elsődleges okaként súlyos hypoxiás-ischaemiás encephalopathiát jelöltek meg, vagyis Coolio Carl Justin Morgan agyában és a vérében is súlyos oxigénhiány állt be.

Egyelőre nem tudni, mennyire hozható összefüggésbe az újszülött halála és az anya koronavírusos megbetegedése. Graeme Hughes vezetésével nyomozást indítottak az ügyben, amivel kapcsolatban jövőre tűztek ki egy tárgyalást.

Coolio Carl Justin Morgan a legfiatalabb koronavírus-áldozat a szigetországban.

Az Oxfordi Egyetem kutatócsapata szerint eddig közel ötvenezerre tehető a terhes kismamák száma, akik életüket vesztették a koronavírus miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?