KÜLFÖLD

A bűnelkövető migránsok nagy része hazudik a valós életkoráról

A németországi Mannheim városának hatóságai új problémával szembesültek az elmúlt pár évben. A városban egyre több a fiatal migráns bûnelkövető, akik ráadásul szinte minden esetben 18 év alattinak hazudják magukat.
  • Szerző: wm

 Az elsősorban Afrikából érkezett bevándorlók lopásra, rablásra specializálódtak. Egy év alatt a mannheimi rendőrséghez 600 ilyen bejelentés érkezett, hetven esetben pedig sikerült is a feltételezett elkövetőt rendőrkézre keríteni. Az elfogott bevándorlók kivétel nélkül azt állították magukról, hogy 11-17 év közöttiek, vagyis mindegyikük fiatalkorúnak vallotta magát. Ez azért fontos számukra, mert így  jóval enyhébb ítéletben reménykedhettek.

A rendőrség eddig 37 migráns esetében tudott utánajárni, hogy valójában mennyi idős is a valóságban. Az eredmény még a sokat látott szakembereket is megdöbbentette, kiderült ugyanis, hogy 36 esetben hazudtak az életkorukról, és valójában már nagykorúak voltak.

A legszélsőségesebb példa az a marokkói migráns, aki azt vallotta, hogy 2002-ben született, vagyis tavaly 15 éves volt. A vizsgálatok azonban kiderítették, hogy 1990-ben látta meg a napvilágot, vagyis már 27 éves is elmúlt.

További 30 esetben továbbra is tartanak a vizsgálatok, ám, mint a német rendőrség megjegyezte, különösen nehezíti és meghosszabbítja az eljárásokat, hogy az afrikai hatóságok nem túl együttműködőek.

És ezeket olvastad már?