KÜLFÖLD

100 liter fertőtlenítőszert lopott el egy migráns a kórházból

Egész Németországot felháborította az a pofátlan lopás, amely a münsteri egyetemi klinikán történt február végén. A tolvaj zsákmánya 100 liter fertőtlenítőszer volt. Az elkövetőt pár napja sikerült elfogni.
  • Szerző: RIPOST

Már a koronavírusos járvány elején biztosan lehetett tudni, hogy a fertőtlenítőszerek pillanatokon belül hiánycikkek lesznek világszerte. A kórházak rendszeres fertőtlenítése különösen fontos ezekben az időkben. Ezért is volt akkora a felháborodás, amikor a német sajtó közölte, hogy az egyik münsteri kórházból ellopott valaki 100 liter fertőtlenítőszert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock

A pofátlan tolvajt közel egy hónapig keresték a rendőrök, míg végül egy lakossági bejelentés után sikerült a nyomára bukkanni. Az elkövető egy 28 éves azerbajdzsáni migráns, aki a legfrissebb információk szerint az ellopott zsákmányt az interneten próbálta meg értékesíteni. A hatóságok azonnal házkutatást tartottak a férfinél, ám már ekkor is csak a fertőtlenítőszerek egy részét találták meg, a többit feltehetően eladta.

A klinika egyik professzora szerint felfoghatatlan, ami történt. Ugyanakkor el kell fogadni, hogy bűnözés mindenhol van, és ezekben a nehéz időkben úgy próbálnak meg pénzt keresni, hogy a hiánycikknek számító fertőtlenítőszereket a normál ár többszöröséért próbálják meg elpasszolni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?