INSIDER

Zivatarok enyhítik majd a hőséget: mutatjuk, mi vár ránk

Továbbra is inkább a hőségre kell majd figyelnünk.
  • Szerző: Ripost

Az OMSZ figyelmeztetése szerint Borsod és Szabolcs megyében másodfokú riasztás van érvényben viharok miatt. Míg Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében a hőségre és a zivatarokra is fel kell készülnie a lakosságnak. Ezzel szemben Heves, Nógrád, Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Vas és Zala megyében viharok várhatók a nap folyamán.

Fotó: OMSZ

Szerdán szakadozott frontális felhőzet lesz felettünk, de emellett mindenütt többórás napsütés várható. Szórványosan, nagyobb számban az északkeleti, északi megyékben számíthatunk záporokra, zivatarokra. A csapadéknak az Alföld délkeleti részén a legkisebb az esélye. Az egyre nagyobb területen északira, északnyugatira forduló szelet élénk lökések kísérik, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul, délkeleten számíthatunk a magasabb értékekre.

Csütörtökön túlnyomóan napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?