INSIDER

Vészhelyzet Sopronban és Fonyódon a tomboló szélvihar miatt

Új maximális széllökési rekord dőlt meg az időkép mérései szerint. A reggeli heves esőzés után délutánra egyre komolyabbra fordult a helyzet.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A kora reggeli heves esőzés és szeles időjárás után egyre komolyabbra fordul a helyzet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a délutáni órákban a hegyvidéki részeken, valamint a Dunántúli-középhegység tágabb környezetében 100-120 km/h közötti széllökések is lehetnek, este, késő este északkeleten a szélérzékeny Bodrogköz térségében van esély egy-egy hasonló széllökésre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

Az Időkép mérései szerint új maximális széllökési rekord dőlt meg, ugyanis Fonyódnál 123 km/h-s széllökést mértek kora délután. Sopronban 114 km/h-s, Bakonyszombathelyen 100 km/h-s széllökést mértek.
A késő esti óráktól a szerda reggelig nagyobb területen 70 km/h alatt alakulhatnak a legerősebb széllökések, majd szerda délelőttől az esti, késő esti órákig a középső országrész északi részeinek kivételével gyakran lesz viharos az északi, északnyugati szél, a déli, kora délutáni órákban egy-egy 100-110 km/h-s széllökés nem zárható ki.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?