INSIDER

Vérlázító: éveken át rabszolgákat tartott a magyar pár, botrány, hogy bántak velük

Embertelen körülmények között kellett napi 14-16 órát dolgozniuk a sértetteknek – a rendőrség gyanúja szerint.
  • Szerző: Ripost

Emberkereskedelem gyanúja miatt nyomoznak egy enyingi pár ellen. Úgy tűnik, több férfit is rabszolgaként tartottak – közölték szombaton a police.hu-n.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció (Fotó: police.hu)

A Fejér megyei rendőrök pénteken fogták el a gyanúsítottakat: az 58 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, 56 éves élettársa szabadlábon védekezhet. A sértetteket biztonságba helyezték.
Mint írták, a gyanúsítottak az áldozatokat kényszermunkára fogták: több mint egy tucat lovat kellett tisztítaniuk, háziállatokat etetniük, egyéb ház körüli munkát végezniük napi 14-16 órában, cserében napi egyszer kaptak enni, főként kenyeret virslivel vagy kevés májkrémmel, néha olajos kenyeret, ezért mindig éhesek maradtak és egyre soványabbak lettek. Több sértett egy tíz éve leégett, tető és fűtés nélküli házrészben lakott, míg társuk egy utcán álló, szintén fűtetlen mikrobuszban élt. De volt olyan időszak, amikor mindannyian az istállóban aludtak, ahol a lovak közelsége melegítette őket.
Egyikőjük telefonját és személyi okmányait is elvették az elkövetők, a bántalmazások során több fogát kiütötték, orrát eltörték. A kizsákmányolók rendszeresen megfenyegették áldozataikat, kijelentéseikkel emberi méltóságukban alázták meg őket.
A rendőrök vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?