INSIDER

Varga Judit: újabb Áldozatsegítő Központok nyíltak

Közösségi oldalán jelentette be a hírt Varga Judit Igazságügyi miniszter, hogy a kormány újabb két Áldozatsegítő Központot nyitott.
  • Szerző: Ripost

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Varga Judit Facebook posztjában kiemeli: a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából jelentette be, hogy a meglévő négy mellett, decembertől két új Áldozatsegítő Központ kezdi meg működését: a szegedi és a kecskeméti.


Az Igazságügyi Minisztérium részéről év elején meghirdetett Áldozatsegítés Éve program keretében idén megduplázták a hazai áldozatsegítő kapacitást. 2020. november 1-jéig 9.693 hívást fogadtak az Áldozatsegítő Vonalunkon, Áldozatsegítő Központjainkban 1.723 bajbajutott kereste fel ezeket személyesen, míg a Kormányhivatalok áldozatsegítő szolgálatát 1.042 ügyfél vette igénybe a mai napig.

Ha valaki a vírushelyzetben vagy más okok miatt, nem tudja vagy nem akarja személyesen felkeresni Áldozatsegítő Központjainkat, hívja a hét minden napján, a nap 24 órájában ingyenesen elérhető Áldozatsegítő Vonalat a 0680225225-ös telefonszámon, ahol munkatársaink készséggel nyújtanak segítséget. További információ: vansegitseg.hu

Az áldozatsegítés hazai rendszerének és szolgáltatásainak bővítése és fejlesztése ezután sem áll meg.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?