INSIDER

Varázspalota lett a Bethesdából

Fényfestéssel próbálta enyhíteni kis betegei szorongását a Bethesda Gyermekkórház egész decemberben és Újévkor is. Minden este más és más fénykompozícióval örvendeztették meg az érkezőket.
  • Szerző: Ripost

„Egy-egy felvételes ügyeletben 100-150 gyermek is érkezik a kórházba, eleve rémült állapotban, sötétben, maszkos orvosok közé. Ezen is szerettünk volna enyhíteni ezzel az egyedülálló kezdeményezéssel, hiszen egészen más érzés belépni egy mézeskalácsházba, mint egy rideg kórházépületbe „- vallja Tamásné Bese Nóra, a kórház kommunikációs vezetője, az ötlet egyik kidolgozója. „A gyerekek ámulva nézték az épületet, s kevésbé riadtan léptek be oda. ”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kórház főigazgatója, dr. Velkey György kiemelte, hogy több városi kórház gyermekosztályát alakították át koronavírusos felnőttek ellátására, így a szokásos betegforgalom mellett a Bethesda tehermentesíti ezeket az intézményeket azzal, hogy fogadja azokat a gyerekeket, akiket egyébként nem ide szállítanának.

„A gyerekeknek, szülőknek, gyógyítóknak is sokféle nehézséggel kell szembenézniük, szigorúbbak az intézményi szabályok, be kell tartani a látogatási tilalmat, egy gyermeket csak egy szülő kísérhet. Ezekben a helyzetekben még fontosabb, hogy találékonyak legyünk, és egy kis mosolyt csaljunk minden hozzánk betérő arcára, így a gyógyítás, együttműködés is gördülékenyebb lesz„ – mondta a főigazgató.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?