INSIDER

Utcára rakják a kisfiát gyászoló anyát: ezért kell mennie a házból

Brigitta májusban veszítette le kisfiát, miután édesanyja a vonat elé ugrott a 4 éves Benett-tel. Most az eddigi otthonától is búcsúznia kell...
  • Szerző: Ripost

Brigitta édesanyja, Erika idén májusban ugrott a vonat elé a kisfiúval együtt. Benett-tel elmentek cukrászdába, majd egy új inget is vettek a 4 éves gyereknek, hazafelé a nagymama átkarolta az unokáját és a vonat elé vetette magát. Erika attól félt, hogy a gyámhatóság elveszi a fiút tőlük. Kerekesszékes lánya, Brigitta egyedül maradt a házban, ami soha nem volt az övék, egy jótevőjük adta nekik kölcsön még évekkel ezelőtt.

A ház tulajdonosa most úgy döntött, nem maradhat ott tovább a mozgássérült nő, inkább egy olyan család rendelkezésére bocsátja a kertes házat, amelyik több gyerekkel, szegényes körülmények között él jelenleg.

Senki fölött nem szabad pálcát törni, főleg, ha ilyen csapáson megy keresztül, mint Brigitta – kezdte a Blikknek a ház tulajdonosa, Csuka Zsolt. – A településen nemcsak bennem, többekben is megrökönyödést kellett, ahogy a szerettei elveszítése után viselkedett. A részletekbe nem szeretnék belemenni, legyen elég annyi, hogy finoman szólva nem emésztette a búbánat a lelkét. Éppen ezért úgy gondolom, inkább annak segítek ingatlanhoz jutni, aki azt megbecsüli, és ahol több gyerek is van. Remélem, Brigi hamar talál magának másik lakást – fogalmazott az egykori jótevő.

A kisfiát elveszítő nőnek van egy háza a településen, abban azonban még fürdőszoba sincs. Kérdés, hogy a tolószékkel közlekedő Brigitta beköltözik-e oda, vagy Hort vezetése a segítségére siet, és együtt találnak megoldást a kétségbeejtő helyzetre.

Nem értem, anyám miért csinálta ezt, azt meg még kevésbé, hogy a kisfiamat miért vitte magával a másvilágra. Édesanyám nem küzdött mentális betegséggel, ami talán választ adhatna a történtekre – mondta a tragédia után Brigitta.

És ezeket olvastad már?