INSIDER

Újabb hírek a győri késelésről: így van most a tanár és a diák

A 17 éves fiú fizikaórán késelte meg tanárát, akitől személyesen szeretne bocsánatot kérni. A nő azonban nem akar beszélni az ügyről.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Nagyon szeretne személyesen bocsánatot kérni tanárától az a győri középiskolás, aki késsel támadt oktatójára a múlt héten fizikaóra közben – tudta meg a Blikk. Úgy tudni, a jelenleg letartóztatásban lévő, 17 éves kamasz nagyon rosszul viseli a bezártságot, búskomoran tölti az idejét a rácsok mögött.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

20191205 Gyõr Jedlik iskola Diák késelte meg a tanárt egy gyõri középiskolában Fotó:HBE Kisalföld

„Védencem már nagyon megbánta, amit tett, és valamilyen formában valóban szeretné a tanárnője tudomására hozni, hogy pontosan tudja, mekkorát hibázott. Természetesen azzal is tisztában van, hogy a személyes találkozóra még várni kell, de amint módja lesz rá, biztos, hogy bocsánatot kér. Lelkileg nagyon rossz állapotban van a fiú, bármiről kérdezem, csak néz maga elé és egyszavas válaszokat ad” – közölte a lappal a szurkáló kamasz ügyvédje, dr. Faragó Péter, aki cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, hogy a rendőrség visszavinné a fiút az iskolába, hogy ott rekonstruálják a történteket. A védő szerint erre már csak azért sincs szükség, mert a nyomozók rendelkezésére áll a tanúvallomásokon kívül egy kamerafelvétel is.

A tanárnőt nem vette fel a telefont, a kórháznak pedig megtiltotta, hogy információt adjanak állapotáról. Mint azt korábban lapunk is megírta: múlt hét csütörtökön miután hármast kapott, késsel támadt tanárára az egyik győri szakközépiskola tanulója.

A. egy Balaton közeli apró faluban nőtt fel, majd amikor felvették a győri középiskolába, kollégiumba költözött. A fiú az általános iskolát kitűnő eredménnyel végezte el, és a szakközépiskolában is nagyon jól tanult. Több tanulmányi versenyen is indult, ahol szinte mindig az élmezőnyben végzett.

Sokakban felmerült, hogy talán a túlzott szülői elvárás vezetett a tragédiához.

„Nem vagyok pszichológus, de amennyit én eddig láttam a családból, nem gondolnám, hogy a fiún nagyobb családi nyomás volt, mint egy átlagos diákon. Talán inkább ő maga támasztott nagyon magas követelményeket saját magával szemben, de biztosat csak a kirendelt orvos szakértői eredmény után lehet mondani. Szerintem a fiú szülei, csakúgy mint gyermekük, nagyon rossz lelki állapotban vannak” – tette hozzá az ügyvéd.

A késelésig a fiút mintadiákként tartották számon. A Blikk információi szerint a börtönben sincs vele semmi gond, a szabályokat maximálisan betartja, az őrökkel, a nevelőkkel és a pszichológussal is együttműködő. A bocsánatkérés és a megbánás feltehetően enyhítő körülmény lesz a bíróságon, akárcsak a jó magaviselet.

címkék: