INSIDER

Új napi sorozat indul a Kossuth Rádióban a szülőföldjüket elhagyó magyarokról

Új, kétszáz részes, naponta jelentkező rádiósorozat indul péntektől a szülőföldjüket elhagyni kényszerülő legkiválóbb magyarokról a Kossuth Rádióban Elindultam szép hazámból, magyarok a nagyvilágban címmel. Az első adásban Karikó Katalin szerepel, akinek a Pfizer-BioNTech koronavírus vakcinát köszönhetjük.
  • Szerző: Ripost

Új, kétszáz részes, naponta jelentkező rádiósorozat indul péntektől a szülőföldjüket elhagyni kényszerülő legkiválóbb magyarokról a Kossuth Rádióban Elindultam szép hazámból, magyarok a nagyvilágban címmel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos szerdán, a rádiósorozatot beharangozó budapesti sajtótájékoztatón közölte, az új műsor, amely az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság megbízásból készült, péntektől, minden reggel, a fél hetes Krónika című műsort követően hallható majd.

Sümeg, 2018. október 17.
Sümeg vára a Balaton-felvidék nyugati részén, a környezõ tájegységbõl kiemelkedõ magányos hegycsúcs tetején található. A 13. században IV. Béla király parancsára a veszprémi püspök építtette.
MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán
***************************

Az új műsor egy sorozat harmadik eleme. Az első rész 2019-ben Mi, magyarok címmel, a második 2020-ban Hiszek egy hazában címmel futott szintén 200-200 adással – jegyezte meg. V. Németh Zsolt elmondta, az új sorozatban a legkiválóbb, a szülőföldjüket elhagyni kényszerülő honfitársaink életútját mutatják be: tudósokét, mérnökökét, papokét, katonákét, művészekét, sportolókét, jogászokét, közgazdászokét és politikusokét. A sorozat „a nemzetünk, a híres kis Magyarország legszebb arcát szeretné megrajzolni” – fogalmazott a miniszteri biztos, hozzátéve: hisz abban, hogy a bemutatandó kiválóságok példájából napjaink megpróbáltatásainak leküzdéséhez is erőt meríthetünk.

Gadácsi János, a rádiósorozat készítője elmondta: az új rádiósorozatban olyan emberek szerepelnek, akikről itthon nem biztos, hogy hallottunk, de ott, ahol élnek, nagyot alkottak és jó hírünket vitték a világban. Az első adás Karikó Katalinról, biokémikusról, a BioNTech cég alelnökéről szól, akinek a szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni oltások egyikét.

Reviczky Gábor színművész, aki a hangját adta a sorozathoz, arról beszélt, hogy eddig ismeretlen történetekkel és fantasztikus emberekkel ismerkedhetett meg a műsor készítése során. „Ezek az emberek mind-mind magyarok tudtak lenni az utolsó pillanatig” – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?