INSIDER

Tragikus volt az elmúlt nap Komárom-Esztergom megyében

Az elmúlt 24 órában hat közúti közlekedési baleset történt Komárom-Esztergom megyében, amelyből egy halálos kimenetelű volt.
  • Szerző: Ripost

A rendőrök a megyében az elmúlt 24 órában hat közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül egy halálos kimenetelű volt, egy személyi sérüléssel járt, négy pedig anyagi kárral végződött.

Tatabánya és Tarján között két személygépkocsi frontális ütközése következtében vesztette életét egy 59 éves nő 2020. január 11-én délután. A rendelkezésre álló információk szerint egy 65 éves férfi utasával Mazda típusú személygépkocsival közlekedett Tatabánya felől Tarján irányába. Járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért egy jobbra ívelésű kanyarban átsodródott a szemközti forgalmi sávba, és összeütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő Opel típusú gépkocsival. A Mazdában utazó nő a helyszínen elhunyt, a sofőr, valamint a részes gépkocsiban utazó három fő megsérült. A baleset körülményeit a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Fotó: police.hu

Ugyanezen a napon 17 óra után az 1129-es számú úton is frontálisan ütközött két személygépkocsi. Egy 19 éves férfi Peugeot típusú személygépkocsival, egy utassal közlekedett Ferencmajor irányából Dunaalmás felé, amikor elvesztette járműve felett az irányítást. Átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy Honda típusú személyautóval. A balesetben hárman megsérültek.

A hasonló balesetek elkerülése érdekében a rendőrség felhívja a figyelmet, hogy mindig az útviszonyoknak megfelelően válasszák meg járművük sebességét! Az olyan, kanyarokban bővelkedő útszakaszon, mint az 1119-es út, nagyon fontos, hogy az időjárási-, a látási- és az útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, és ez vonatkozik a megfelelő sebesség megválasztására is.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben.

És ezeket olvastad már?