INSIDER

Tragédia Segesden: ezek voltak a fiatalok utolsó szavai szeretteikhez

A lovas kocsival balesetező fiatalok közül hárman életüket vesztették, szeretteik fájdalma pedig elviselhetetlen.
  • Szerző: Ripost

Két szerelmespár és egy ismerősük ült azon a kivilágítatlan lovas kocsin, amibe csütörtök éjjel hátulról egy furgon belerohant a Somogy megyei Segesd határában.

Fotó: Police.hu

Az ütközés ereje a becsapódástól 18 méterrel lökte előre a lovat, míg a darabokra robbant szekér száz méterre repült. A 13 éves K. Dóra a helyszínen meghalt, míg három hónapos terhes nővére, a 15 éves K. Izabella és szerelme, a fogatot hajtó 21 éves B. R. a kórházban vesztette életét. A szekér két másik utasát, a 19 éves B. K.-t és a 61 éves O. I.-t súlyos, életveszélyes sérülésekkel a kaposvári kórházban ápolják. A falut sokként érte a fiatal szerelmesek tragédiája.

„A kisfiam utolsó mondata hozzám az volt, hogy szia, anya, késő este jövök. Nem jött... Most én megyek hozzá a kórházba, az orvosok szerint nagyon sokáig tart, mire felépül” – sírta el magát K. édesanyja, Gizike.

„Szegénykém, súlyos koponyasérülést szenvedett, több bordája, a medencéje, a combcsontja, a sípcsontja is eltört. Mégis hálát adok az Istennek, hogy vigyázott rá. A kislányt két nappal a halála előtt mutatta be a kisfiam. Friss szerelem volt az övék, a neten ismerkedtek össze. Amikor megmondtam, hogy a barátnője meghalt, telefont kért, hogy megnézze a közösségi oldalán, valóban meghalt-e. Aztán ki akarta tépni a karjából az infúziót, hogy elmenjen hozzá” – zokogta az asszony.

Gizike úgy tudja, a lovas fogatot R. vezette, akinek Izabella volt a barátnője. Pár perccel azután, hogy párja a kaposvári kórházban életét vesztette, szerelme is követte őt.

„A két tini igazából hányatott sorsú kislány volt. Megszöktek az intézetből, én pedig befogadtam őket, mégse az utcán aludjanak” – mondta a Blikknek Tálas László, akinek az otthonából indult a két kamasz lány az utolsó útjára.

„Megkapták a kisebb szobát, azt tervezték, itt töltik a karácsonyt. A nagyobbik lány úgy tervezte, hogy itt neveli majd fel a kisbabáját. Kérte, legyek a gyámja. Igent mondtam, én 18 éve elváltam, örültem, hogy újra lesz családom, kis unokám” – sóhajtott a férfi.

„Szörnyű, hogy elveszítettem ezt a két kislányt. Hányatott sorsuk volt, csak egy otthonra vágytak, ahol jó szóval, szeretettel fogadták őket. Kora este volt, amikor a lovas kocsi megérkezett. Többször figyelmeztettem a lányokat: »Ne üljetek a szekérre, a halálba visz titeket!« Megéreztem, hogy tragédia lesz ebből” – idézte fel a megtört férfi.

Az elhunyt lányok nővére, Evelin a szomszédos Ötvöskónyiban lakik a barátjával.

„Nem jártunk iskolába, ezért január elején mindhármónkat Toponárra vittek intézetbe, de többször is megszöktünk onnan. Pár napja találkoztam a húgaimmal, akkor fotókat készítettek rólam és anyuról. Olyan volt, mintha búcsúznának tőlünk. Nagyon szerették Laci bácsit, de se neki, se a szüleimnek nincs pénzük a temetésre. A kaposvári gyámhatóság vállalta a költségeket, így itt, Ötvöskónyiban helyezik őket örök nyugalomra” – sóhajtott a fiatal nő.

A Blikk megtalálta a furgon vezetőjét, akinek az életét csak az mentette meg, hogy be volt kötve a biztonsági öve. „Nyugtatókon élek, mert nagyon megviselt, ami történt. Nem vettem észre azt a lovas kocsit, mert nem volt kivilágítva. Sajnos ,még nem vagyok olyan állapotban, hogy a részletekről beszéljek„ – mondta a sofőr.

És ezeket olvastad már?