INSIDER

Természetvédelmi területen termesztette a marihuánát egy budapesti férfi – videó

Hihetetlen, mivel védekezett a gyanúsított, amikor kérdőre vonták a rendőrök.
  • Szerző: Ripost

A Főkert munkatársai területrendezést végeztek az egyik XV. kerületi természetvédelmi területen pár nappal ezelőtt, amikor munkavégzés közben egy bozótos terület közepén kialakított tisztáson egy gondozott – cannabisnak látszó növényekkel teleültetett – ültetvényt találtak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Azonnal értesítették a mezőőri szolgálatot, amelynek munkatársai kihívták a kerületi járőröket. A helyszínre érkező rendőröknek a mezőőrök elmondták, hogy visszatartottak egy bringást, mert a férfi feléjük tartott, de amikor észrevette őket, megpróbált elhajtani.

A kiérkező járőrök igazoltatták a budapesti B. Lászlót, akinél öt palack vizet, metszőollót, kötözőmadzagot találtak, ezért előállították a kerületi kapitányságra, ahol kábítószer gyorstesztet alkalmaztak vele szemben, ami pozitív eredményt mutatott.

A férfi azt elismerte, hogy fogyaszt marihuánát, azt azonban tagadta, hogy köze lenne az ültetvényhez. Állítása szerint a nála lévő metszőollót bicikliszerelésre, a palackozott vizeket pedig súlyként, kerékpáros edzéshez használta. A kötözőmadzagról azt mondta, hogy véletlen keveredett a cuccai közé. A szemle során 58 tő eltérő fejlettségű cannabis növényt, valamint a tereprendezéshez szolgáló eszközöket foglaltak le.​

A kábítószer birtoklással gyanúsított a 42 éves B. Lászlót őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását.. A bíróság a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?