Létrehozva: 2021.10.20.

Döbbenetes részletek a táci gyilkosságról: Megszólalt a késelő anyja

A 22 éves Roland több késszúrással sebesítette meg a 62 éves Árpádot. A kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét.

Napok óta nem tér magához a falu: a 22 éves Roland a házában ölte meg jótevőjét, B. Árpádot. A férfi otthona előtt több mint félszáz mécses ég. De újabb és újabb emberek érkeznek gyertyával a kézükben, miközben az ablak mögött a gyilkos édesanyja, Zsuzsa figyel.

„Vasárnap ebéd után arra riadtam, hogy Árpi a nevemet kiabálta. 'Panni, hívj mentőt, megölt engem a Roli.' Kinéztem az utcára, hát a szomszédom a vérében fürödve ült a háza előtti padon” – mesélte könnyes szemmel a Blikknek a szomszéd, Panni néni. „Nyolc szúrást láttam Árpin, a nyakából ömlött a vér, törölközőt szorítottam rá. Aztán éreztem, hogy lassan elernyedt. A karjaimban halt meg Árpi. Közben a gyilkosa azt kiabálta, hogy 'Én voltam, én voltam, leülöm a büntetést érte'„ - tette még hozzá az asszony.

Fotó: police.hu

Perceken belül három mentőautó fékezett Árpád Ady Endre utcai háza előtt. Majd egy mentőhelikopter landolt, de az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. Panni néni úgy tudja, Roland a gyilkosság előtt a Teri büfénél azzal kérkedett, hogy ma megöl egy férfit. Még a rendőröket is kihívta magára.

„Árpi befogadta magához Zsuzsiékat. Szállást, ételt, munkát adott nekik, azok pedig így hálálták meg a jóságát” – kesergett Panni néni. Kötöttek ugyan eltartási szerződést egymással, de szerintem a gyilkosság miatt most Zsuzsa és a másik gyereke utcára kerül. Mert Árpi rokonai nem hagyják annyiban a dolgot.„

Roland édesanyja, Zsuzsa a lapnak elárulta: tizenegy éve Vácról költözött Tácra. Eleinte albérletben élt, közben Árpádnak takarított, dolgozott a ház körül.

„Hét és fél éve kezdődött a terror, amikor Árpival eltartási szerződést kötöttünk. Azóta pokol az életünk” – állította Zsuzsa. A befogadónk közölte, hogy annyi munkát kell végeznem, amennyit mond, vagy szedhetem a sátorfámat. De soha nem volt elég neki, amit dolgoztunk.„

Az asszony szerint az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy Árpád vasárnap délben hazaparancsolta Rolandot, majd közölte vele, hogy takarodjon a házából. Zsuzsa szerint ezt nem kellett volna, mert a fia nagyon részeg volt.

„Két éve idegösszeomlást kaptam a verbális terror miatt, még a pszichiátriára is bevittek” – folytatta Zsuzsa. Hogy ki temeti el Árpit? Fogalmam sincs. Azért, mert más üti agyon, én temessem el? Azt már nem. Tizenegy éve dolgozom ezért a házért, biztos nem fogok utcára kerülni„ – fogalmazott az asszony.

A Fejér Megyei Főügyészség szerint a gyanúsított tudta, hogy a sértett halála esetén a ház az anyjáé lesz. Kérdés, a történtek tükrében valóban így történik-e.

Roland megszállottként gyűjtötte a késeket, különösen a taktikai fegyvernek minősülő darabokért rajongott. Édesanyjának mindig azt bizonygatta, hogy a horgászathoz kellenek, de az a kés, amivel megölte a szállásadóját, rendkívül alattomos és veszélyes fegyver, amit alvilági bandaharcokhoz használnak.

Gondozásért cserébe fedél Az eltartási szerződésnek több jellegzetessége van. Ilyen például az, hogy az eltartó, tehát a kötelezett nem ingyen ápolja, gondozza az eltartottat, vagyis a jogosultat, hanem bizonyos ellenérték fejében. Ez nem csak ingatlan átruházása lehet, hanem akár ingóságé is. Persze nincs akadálya annak sem, hogy a felek ingyenes tartásban állapodjanak meg. Sőt közeli hozzátartozóknál egyenesen vélelmezik az ingyenességet, ha a körülményekből más nem következik.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentő bejelentés: félelmetes jelenséget rögzített a NASA napfigyelő műholdja

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

mandiner.hu

Nem kétséges, hogy Magyar Péternek több százezres, esetleg milliós tábora van

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

magyarnemzet.hu

Végleg bezárulhat a válogatott kapuja a Puskás Akadémia tehetsége előtt

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon