INSIDER

Szülei még mindig hazavárják a 21 éve eltűnt Tamást

Máig minden jeles ünnepre, így születésnapra és karácsonyra is vásárolnak a szülei ajándékot a 2000 májusában Bajáról eltűnt, akkor 11 éves Till Tamásnak. Mátyás és Katalin sosem adja fel a reményt, hogy egy nap élve láthatja viszont a már felnőtt gyermekét.
  • Szerző: Ripost

Tillné Vörös Katalin és Till Mátyás csak egymásra számíthat igazán a földi életben. A boldog házaspár idilli kapcsolatát beárnyékolja szeretett gyermekük 21 évvel ezelőtti eltűnése. Noha egyesek nyilvánvalónak tartják, hogy Tamás nincs az élők sorában, a szülők nem hajlandók elfogadni ezt a felvetést, így ahhoz sem járulnak hozzá, hogy a hatóságok halottá nyilvánítsák az egykori kisfiút.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Csak akkor fogadom el a fiam halálát, ha dokumentumokkal bizonyítják, hogy megtalálták a maradványait. Ahhoz, hogy hivatalból lezárják az ügyet, 25 évnek kell eltelnie az eltűnéstől számítva. Tamás 2000. május 28-án ment el itthonról” – jelentette ki a Borsnak a fiú édesanyja.

Tamás édesanyja sose adja fel a reményt (Fotó: Bors)

„Ha egy nap becsenget, felismerjük”

Amennyiben igaz, hogy Tamás él, már egy 32 éves felnőtt ember. A szülei azonban a mai napig jelen időben beszélnek róla.

„Rengeteget gondolkodunk rajta, hogy vajon most hogy nézhet ki, de abban biztosak vagyunk, hogy bármennyit is férfiasodott, ha egy nap becsenget, azonnal megismerjük. Az utolsó napon még aludt, amikor munkába indultam. Bementem hozzá, megpusziltuk egymást, és megbeszéltük, hogy délután hármasban elmegyünk a mamához. Előtte való nap kint volt az elleni készülő lovánál a vadasparkban, és szerette volna újra meglátogatni a kedvencét. Ezt megengedtük neki, persze pontosan meghatározva, hogy mikorra kell hazaérnie. Mindig engedelmes volt, ezért az adott időpontban azonnal keresni kezdtük. Soha nem csavargott, mindig tudtuk, hogy merre jár” – magyarázta az édesanya.

Minden alkalomra megveszik az ajándékát

Katalin szerint a fiát valaki elrabolta, és jelenleg is fogva tartja.

„Biztosan bezárták, és most azt sem tudja, mi zajlik körülötte. Ha lehetősége lenne, biztosan jelentkezne valamilyen formában. A szobáját mindenképpen fenntartjuk, hogy bármikor készen álljunk a fogadására” mesélte Katalin, és hozzátette: az ünnepek alkalmával sem feledkeznek meg gyermekükről.

„A születésnapján, karácsonykor és húsvétkor is megvesszük az ajándékát. Nagyon szerette a plüssállatokat, ezért a gyűjteményét is gyarapítjuk” árulta el az édesanya.

Minden egyes szülinapra, karácsonyra kap valami apróságot (Fotó: Bors)

A kérdésre, hogy egy 11 vagy a 32 éves ember igényeinek megfelelő meglepetést választanak, kitérő választ adott:

„Apróságokról van szó” – mosolygott Katalin.

Csontokat találtak, de nem a kisfiúé volt

Tamás (Fotó: Bors)

Tamás szülei utoljára néhány hónappal ezelőtt beszéltek a rendőrökkel.

„Ha én nem jelentkezem, ők nem keresnek engem. Tavaly a közelben előkerültek egy ismert sportoló csontjai, de amikor még nem azonosították az elhunytat, tőlem is vettek DNS-t, mert felmerült, hogy esetleg Tamást találták meg. Később azzal sem tiszteltek meg, hogy megnyugtassanak, hogy nem a mi fiunk maradványairól van szó, az igazságot a tévéből tudtuk meg.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?