INSIDER

Szomorú hírt kaptunk az SMA-s Zentéről: megfertőződött egy ovis betegséggel – Videó

Veszélybe került a kisfiú soron következő budapesti rehabilitációs programja, mert csúnyán lebetegedett. A család jelenleg az orvos döntésére vár.
  • Szerző: Ripost

Nehéz hónapon van túl az SMA-s betegséggel küzdő kis Zente. Az édesanya Facebook-oldalán közölte, hogy kisfia az utóbbi időben kétszer is elkapta a tipikus ovis betegséget.

A jelenlegi állapota annyira nem vészes, nincs láza vagy rossz közérzete, viszont rengeteg váladéktól kell megszabadulnia, ami nem kellemes.

Már nagyon ügyes a kis Zente
Fotó: Facebook

Emiatt a szokásosnál többször kell a géppel köhögtetni, majd a váladékot leszívni. Ám a büszke édesanya boldogan közölte: ezt már Zente magának is meg tudja csinálni.

Lebetegedése egyébként veszélybe sodorta a jövő héten esedékes rehabilitációs hetét Budapesten. Jelenleg az orvos visszajelzésére várnak.

Ám jó hírt is közölt Zente anyukája: a kisfiú fejlődése a betegségek ellenére sem torpant meg! Egyre hosszabb ideig tudja magát megtartani Zente és egyre hosszabb és tempósabb sétákra is képes. Egyszerűen csodálatos az a fejlődés, amit elért.

Íme a szívmelengető videó:

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?