INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Fel kell készülni a második hullámra, ezért fontos kitölteni a nemzeti konzultációs ívet

Szentkirályi Alexandra újabb kérdésekre adott választ a Kormányinfó Plusz keretein belül.
  • Szerző: Ripost

A Kormányinfó Pluszban ismét kérdéseket válaszolt meg Szentkirályi Alexandra. Beszélt többek között a koronavírus-járványról és a nemzeti konzultációról, a különböző nyári utazási kedvezményekről vagy a nyugdíjasok foglalkoztatására vonatkozó új szabályokról.

Mint fogalmazott, az első csatát megnyertük ugyan, de a koronavírus velünk van a továbbra is. Hiába csökken Magyarországon a megbetegedések száma, ha a környező országokban sajnos nem ez a helyzet. A környező országok fertőzöttségi adatai ismét aggasztóak. Éppen ezért kell hazánknak is felkészülni a második hullámra, ezt pedig akkor tudják a legeredményesebben megtenni, ha tudják, melyek a járvány elleni küzdelem leginkább támogatottabb intézkedései.

Ezért fontos kitölteni a Nemzeti Konzultációt, amelyet már interneten keresztül is meg lehet tenni a www.nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon.

 

Szintén elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított – közölte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szombaton, a kormány hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Magyarország kormányának működési alapelve, hogy a fontos döntései előtt megkérdezi a polgárok véleményét, erről szól a nemzeti konzultáció – hangsúlyozta. A kabinet azt is fontosnak tartja, hogy azok a társadalmi csoportok is részesei tudjanak lenni a közéletnek, amelyek tagjainak valami oknál fogva nehézséget okoz a kérdőív kitöltése – fejtette ki.

Nyitrai Zsolt kiemelte, a több mint száz éves múltra visszatekintő Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) kereste meg a kormányt azzal, tegyék lehetővé, hogy a több mint 80 ezer vak és gyengén látó is részt tudjon venni a konzultációban.

Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke elmondta, a vak és gyengén látó emberek is figyelemmel kísérik a társadalmi eseményeket, ezért kérték a kabinet segítségét abban, hogy akadálymentesen ki tudják tölteni a honlapon lévő elektronikus kérdőívet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?