INSIDER

Sorra törik fel a levélszekrényeket!

Durvul a helyzet a társasházakban: olvasóink szerint egyre gyakoribb, hogy felfeszegetik, tönkreteszik a postaládákat. Kilopják az újságokat, de sokszor levelek, fontos küldemények is eltûnnek - a tetteseknek pedig bottal üthetik a nyomát.
  • Szerző: Ripost

Rendszeresen kilopják a postaládákból az előfizetéses újságokat, de sokszor olyan küldemények is eltűnnek, amik csak a címzett számára értékesek.

A posta szerint sérült levélszekrénybe nem dobják be a küldeményeket – de a olvasóinak tapasztalatai nem ezt mutatják. Néha például a ház melletti parkban találják meg kibontva és eldobva a leveleiket.

- Tehetetlenek vagyunk!

– fakadt ki Fekete Ildikó a fővárosi Havanna lakótelepen, amikor meglátta, hogy a levélszekrényét megint megrongálta valaki. Házukban csaknem mindegyik postaládán sérülés nyomai láthatók. Van ugyan kapucsengő, de lényegében csak az nem jut be, aki nem akar, egy ekkora házban mindig nagy a jövés-menés.

A küldeményeket a postás nem helyezi el sérült levélszekrényben, hanem értesítést hagy róla – válaszolta kérdésünkre a Magyar Posta Zrt. kommunikációs osztálya. Azt is közölték, a postaládák nem az ő tulajdonukat képezik. Az ingatlan tulajdonosa vagy a címzett köteles gondoskodni a levélszekrényről.

A Magyar Posta és a rendőrség további javaslatairól, valamint a vasalt és süllyesztett postaládák előnyeiről a keddi nyomtatott ban olvashat többet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?