INSIDER

Sokkot kapott a magyar rendőrnő, amikor benézett az autójába

Három rendőrkutyát is megmérgeztek, a tetemek ott hevertek a rendőrautóban.
  • Szerző: Ripost

Bűnözőket buktattak le, drogot kerestek, nyomot követtek, ám hiába volt minden speciális kiképzés, az emberi gonoszság ellen nem lehettek felvértezve: egy ismeretlen különösen kegyetlenül végzett egyszerre három rendőrkutyával.

Gazdájuk, Erika szinte sokkot kapott, amikor a mohácsi rendőrséghez tartozó parkolóban álló autójában rátalált hű társai élettelen testére. A pécsi rendőrséghez tartozó Émon, Locky és Cinkos iszonyú kínok között pusztultak el, a kegyetlen tettre pedig nincs magyarázat. A legmagasabb szintű, K-9-es kiképzést kapták, vagyis olyan tudással bírtak, mint kevés négylábú.

Képünk csak illusztráció

Óriási veszteség a hatmillió forintot érő négylábúak halála, és nem csak anyagi értelemben: amellett, hogy mindig készen álltak a szolgálatra, igazi családtagok voltak.

A Blikk megtudta: a nemrégiben történt kutyagyilkosság okairól a nyomozók egyelőre csak találgatnak. Az sem könnyíti meg a dolgukat, hogy a parkoló nem volt bekamerázva, ezért nincs videófelvétel. Hiába a boncolás, jelenleg is több igazságügyi szakértő dolgozik az ügyben, ám fogalmuk sincs, milyen mérget használt a kutyák gyilkosa. Úgy vélik, talán növényvédő szer okozta a halálukat.

A zászlós hölgynek az irodában akadt dolga, ezért a rendőrségi parkolóban álló kocsijában a bezárt boxokban hagyta Émont, Lockyt és Cinkost – árulta el a Blikk informátora.

– Azért, hogy szellőzzön az autó, nyitva hagyta a csomagtartót és az ajtót is. A négylábúak ételmegtagadásra is ki voltak képezve, így csak olyan ember mérgezhette meg őket, akit nagyon jól ismertek.

Amikor a rendőrnő végzett az irodában és a kocsihoz indult, feltűnt, hogy a szólongatására nem válaszoltak a kutyák, hanem mozdulatlanul feküdtek a zárt ketrecükben. Amikor közelebb lépett hozzájuk, megfagyott a vér az ereiben: mindhárom állat élettelenül feküdt a kocsiban. Hogy fájdalmát enyhítse, közösségi oldalán egy posztban búcsúzott el a kutyáitól, a bejegyzést azonban már eltávolította.

A rendőrnő kertjében már egy új házőrző szaladgál. Szomszédait a nyomozók kihallgatták, arra voltak kíváncsiak, hogy a zászlós milyen kapcsolatban van a kutyáival, hogyan tartotta, bántotta-e őket.

Dehogy bántotta! Erika rajongva szerette a kutyákat, igazi barátok voltak – mondta a Blikknek a szemközt lakó, háromgyermekes nő, amikor ott jártunk. A rendőrnő nem volt otthon, de telefonon megerősítette a hírt, miszerint az ő kutyái voltak az áldozatok, de hogy Émon, Locky és Cinkos mennyi ideig maradt felügyelet nélkül a kocsiban, arra nem válaszolt.

A Pécsi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt nyomoz az ügyben, engedély nélkül nem nyilatkozhatok a részletekről – közölte a zászlós.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?