INSIDER

Sokkoló részletek: Marina parti lakásban darabolták fel a pilisszentiváni holttesteket

Péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót Petőfi Attila rendőr vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vezetője a darabolós gyilkosság kapcsán.
  • Szerző: Ripost

Péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót Petőfi Attila r. vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vezetője a két évvel ezelőtti brutális gyilkosság kapcsán. Mint akkor a megírta, két holttestet találtak Pilisszentivánon a Jági tó mellett. Akkor arról számoltunk be, hogy a gyilkos valószínűleg több éve temethette el őket az erdőben, miután feldarabolta a hullákat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

dr. Petőfi Attila (Fotó: Sulyok László/ Ripost)

Petőfi Attila a sajtótájékoztatón elmondta, hogy rengeteg győzködés után H. Zsolt, aki jelenleg börtönben ül, elárult egy fontos dolgot. Egy gyilkosságra derült így fény, amelyben a kezdetben ismeretlen nevű K. Norbert volt érintett, ő volt H. Zsolt társa a bűncselekményben.

Petőfi arról beszélt, hogy H. Zsolt szerint K. Norbert megölt és felfarabolt két ember, egy magyar-szlovák nőt és férfit. Elsőként a helyszínt árulta el H. Zsolt: ez a Marina part. A nyomozók kimentek a megjelölt lakáshoz, ám addigra már fel lett takarítva ott, és más bérlők is laktak benne. A nyomozás során átkutatták a lakást technikai eszközökkel, ami nem hozott eredményt, majd felszedték a padlót és szétszedték a vízcsöveket. Így találtak két DNS-mintát: egy férfitól és egy nőtől.

Gál Kristóf (Fotó: Sulyok László/ Ripost)

A magyar rendőrök nemzetközi nyomozócsoportot alakítottak a szlovákokkal, ugyanis kiderült: a 43 éves J. István és barátnője, a 29 éves P. Enikő éltek a lakásban, akik szlovák állampolgárok voltak. A szlovák hatóságokkal egyből információt cseréltek. J. István négyszer volt büntetve: közokirat hamisítás, emberrablás, fegyverviselés, és adóügyekben volt büntetve, illetve bűnszervezet megalakításában. P. Enikő büntetlen előéletű volt, Petőfi Attila szerint rosszkor volt rossz helyen.

A két férfit nyereségvágy motiválta: J. István tehetős volt, valószínűleg ezért ölték meg.

Patrik Jurik (Fotó: Sulyok László/ Ripost)

Petőfi elmondta, hogy H. Zsolttal folyamatosan foglalkoztak, végül megmutatta, hogy a pilisszentiváni erdős területen hol voltak elrejtve a holttestek. Talajradarral és kutyákkal keresték őket, majd végül 1 méter mélyen találták meg a mésszel borított hullákat.

Kiderült, hogy a férfit és a nőt a Marina parti lakásban lőtték le, darabolták fel, majd berakták egy autóba és elszállították az erdős területre, ahol elásták őket. H. Zsolt szerint K. Norbert lőtte le és darabolta fel a sértetteket, ő csak a elszállítást és az elásást követte el – a gyilkosságot tagadja.

A magyarok segítséget kértek a szlovák nyomozóktól, akiknek K. Norbert nem volt ismeretlen, ugyanis büntetve volt garázdasággal, testi sértéssel, zsarolással, és fegyverrel való visszaéléssel.

A börtönben ülő H. Zsolt elmondásai alapján szervezték meg K. Norbert elfogását, most júliusban a TEK és a szlovák rendőrök segítségével. K. Norbert jelenleg letartóztatásban van, elmondása szerint nem ő volt az, aki az áldozatokat megölte – bár elismerte, hogy a vagyon egy részét akarta, de az emberölést és az eltüntetésüket tagadta. Őt előre kitervelten nyereségvágyból több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?