INSIDER

Sokkoló képsorokat rögzített a kamera az autópályán – megrázó videó

A Magyar Közút kamerája rögzítette, amint tébolyult sofőr éjszaka szalagkorlátnak csapódik, és autójával tengelyirányban megpördül. Majd a sofőr egyszerűen elsétál a helyszínről.
  • Szerző: Ripost

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a baleset pénteken, a kijárási korlátozások idején, hajnali 1 óra előtt történt az M0-s autóúton Maglód térségében. A kamera rögzítette a balesetet, majd az sokkoló képsorokat, ahogy a nő kiszáll az oldalára borult autóból, aztán átmászik az elválasztósáv szalagkorlátjain az autóút másik oldalára. A felvételen az is látható, ahogy autósok megállnak a járműnél és sérülteket keresnek. A nőt végül kamionosok vették fel és vitték vissza a baleset helyszínére, ahol akkor már rendőrök, mentők és a Magyar Közút szakemberei biztosították a helyszínt. Kiderült, hogy a sofőr ittasan vezetett – írták.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A sokkoló képsorok alatt a közútkezelő feliratban azt is kiemelte, hogy a helyszínre érkező első segítségnyújtók ugyancsak életveszélyesen, a belső sávban járkáltak a sötétben.

Az elképesztő és egyben szerencsés kimenetelű esettel kapcsolatban a közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy ha balesetet szenvednek, azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot, ha van rá mód, kapcsolják be legalább a jármű vészvillogóját. Felhívták az érintettek figyelmét arra is, hogy „semmiképpen se próbálják meg elhagyni a helyszínt, gyorsforgalmi utaknál pedig az adott pályaoldalon, a szalagkorláton túli területen várják meg a segítséget”.

És ezeket olvastad már?