INSIDER

Saját lakásában kötöztek meg és vertek össze egy óbudai nőt – videó

Egy megbízó felkérésére bántak el kegyetlenül az ártatlan asszonnyal.
  • Szerző: Ripost

Az elkövetők virágkézbesítőnek álcázva jutottak be és 600 ezer forintot raboltak egy fiatal nő óbudai lakásából; kiderült, volt egy megbízójuk is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy házaspár tett bejelentést július 13-án éjjel, hogy egy óbudai társasház második emeleti lakásából segélykiáltásokat hallanak, egy nő kér segítséget, mert bezárták a lakásába. A rendőrök a segélyhívásra a katasztrófavédelem munkatársaival együtt érkeztek, majd egy emelőkocsi segítségével a teraszon keresztül jutottak be a lakásba.

Fotó: Police

A nő elárulta: az este folyamán egy ismeretlen nő csengetett be hozzá, hogy egy virágküldeményt hozott, majd amikor ajtót nyitott neki, a vele együtt lévő férfi belépett a lakásba és megütötte. A nő az ütéstől a földre esett, ahol támadói többször megrúgták, majd megkötözték. Ezt követően – hogy ne tudjon segítséget kérni – a szájába egy ruhadarabot tömtek és a fejét is letakarták. Utána már csak hallotta, hogy a nő és a férfi a lakásban kutatnak. Távozásuk előtt egy fém rúddal még többször megütötték, majd rázárták a lakást és a kulcsait is elvitték – írja a Police.

A nyomozók a helyszínen megállapították, hogy a támadók a lakásából közel 600 ezer forint értékben vittek el műszaki cikkeket, ékszereket. Forrónyomon megkezdték az elkövetők felkutatását és a kamerafelvételek elemzését követően megtalálták azt az autót, amivel a nő és a férfi a sértett lakásához érkezett. Nem sokkal később azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható budapesti 27 éves S. Mátét és társát, a szintén budapesti 24 éves B. Vivient, majd a párt július 16-án közös újpesti otthonukban elfogták.

A BRFK S. Mátét és B. Vivient rablás bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

A nyomozás során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy S. Mátét és B. Vivient a sértett egyik volt barátja, V. Bálint kérte meg a cselekmények elkövetésére.

A beszerzett információk alapján a rendőrök a 38 éves V. Bálintot 2020. július 18-án lakásán elfogták, majd előállították. A férfit felbujtóként rablás bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, valamint súlyos test sértés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?