INSIDER

Kettészakad az ország időjárása, majd hétvégén jön a fordulat

Északon ködös idő lesz, délen vénasszonyok nyara, majd hétvégén több helyen is lehetnek záporok.
  • Szerző: Ripost

Pénteken délen változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel. Északon felhős, párás, helyenként tartósabban ködös idő valószínű. számottevő csapadék nem lesz. Északon többnyire mérsékelt marad a légmozgás, délen sok helyütt megélénkül a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 22 fok között alakul, északon lesz a hűvösebb idő.

Fotó: Pixabay

Szombat éjszaka nyugat felől megnövekszik, délután szakadozik, csökken a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor. A délnyugati szél északnyugatira fordul, és megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Vasárnap eleinte változóan felhős, majd délkelet felől megnövekszik a felhőzet. Főként délkeleten, keleten valószínű eső, záporeső. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul – írja a met.hu.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?