INSIDER

Nyolc megyére adtak ki riasztást: kemény fagyra és ónos esőre is fel kell készülnünk

A következő napokban is marad a hideg idő. Az ország nagyobb részén azonban hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap.
  • Szerző: Ripost

Tél tábornok nem viccel: szerdán a ködfoltok feloszlása után változóan felhős időre számíthatunk: napos és tartósabban rétegfelhős tájak váltakoznak. Hajnalban és reggel a fagyzugokban ismét lehet -10 foknál hidegebb. Délután is csak +3 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők – írja a Köpönyeg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint a helyzet csütörtökön tovább romolhat: december 9-ére 8 megyére adtak ki elsőfokú riasztást ónos eső miatt!

Nyolc megyére adtak ki elsőfokú riasztást ónos eső miatt csütörtökre
Fotó: met.hu

Csütörtökön nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható csapadék: nagyrészt eső várható, de északon és nyugaton havazás, havas eső is lehet. A keleti, majd az északi szél élénkülhet meg. Kevéssel fagypont felett valószínű a maximum – írja a Köpönyeg.hu meteorológiai portál.

Pénteken erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő lesz. Eleinte még délen és keleten lehet vegyes csapadék, majd szitálás, ködszitálás, az Északi-középhegységben zúzmara-lerakódás fordulhat elő. 0-6 fok várható.

Szombaton marad a borongós idő, nyugat felől újabb csapadéktömb érkezik: egyre többfelé eredhet el az eső, az Északi-középhegység térségében ónos eső, hó is lehet. +3 fok körül várható a csúcsérték.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?