INSIDER

Rejtélyes öngyilkosságok Újpalotán – Mi lehet az ok?

Kiugrott egy férfi pénteken egy tízemeletes panel hetedik emeleti ablakából. A fiatal nem az első, aki öngyilkosságot követett el a helyiek által csak Szöcske-telepnek hívott városrészben.
  • Szerző: Ripost

Megdöbbentő halálesetekről érkeznek beszámolók a legnagyobb közösségi oldalon, maguktól a helyi lakóktól Újpalotán. Úgy hírlik, hogy már a 70-es évektől megszaporodtak az öngyilkosságok itt, és sokan vetették ki magukat lakásuk ablakából.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123RF

„Nem vagyok újpalotai, de a 70-es évek végén ott dolgoztam. EGYSZER HALLOTTAM EGY ÖNGYILKOSSÁGRÓL, AMIKOR EGY NAPKÖZIS CSOPORT GYEREKEI MELLÉ VETETTE KI MAGÁT VALAKI AZ ABLAKBÓL„ – számolt be egy informátor a Borsnak. „Néhány éve pedig a toronyházból ugrott ki egy anyuka a kislányával. De nem szeretnék ettől jobban belemerülni, mert engem is felzaklat a téma.”

2016 májusában egy édesanya széket húzott az ablak alá, majd másfél éves kislányával az ölében kiugrott a 16. emeletről. A nő azért lehetett öngyilkos kislányával együtt, mert volt élettársa, gyermeke apja azzal fenyegette, elveszi tőle gyermekét.

2017-ben szintén egy drámai öngyilkosság rázta meg a környéket. Egy 48 éves nő ugrott ki szomszédja 9. emeleti lakásából. A szomszédokhoz bekopogott a nő, akik ugyan furcsállták a nő látogatását, mert visszahúzódó volt, mégis beengedték. Néhány pillanatra hagyták magára, de addigra már az ablakban állt.

A pszichológusok szerint nincs összefüggés az esetek között, hiszen minden eset más, minden öngyilkosság mögött más előzmény áll.

Egy szemtanú szerint a mostani öngyilkosság a reggeli órákban történt. A szemtanú nagy sikítást hallott, amit hatalmas csattanás követett.

És ezeket olvastad már?