INSIDER

Régi trükkel verik át a csalók a pénztárosokat!

Ismét régi trükkel próbálkoznak a csalók: nagy címleteket váltatnak fel, miközben összezavarják a pénztárosokat. A probléma viszont nemcsak az élelmiszerboltokat érinti, hanem a kisebb szórakozóhelyek, vendéglátók, dohányboltok és újságosok eladóit is.
  • Szerző: N.E.

A napokban történt Budapesten, hogy egy VII. kerületi kisbolt pénztárosától éppen ilyen módszerrel csaltak ki 19600 Ft-ot a trükkös csalók. Az eset a Kertész utca egyik élelmiszerboltjában történt.

"Az már eleve fura volt, hogy sapkában, lehajtott fejjel tért be egy férfi és egy nő a boltba. Biztos vagyok benne, hogy már ismerhették az üzletet, előre kitervelt szándékkal jöttek" – emlékszik vissza Attila, az élelmiszerbolt alkalmazottja, aki alig két hete dolgozik az üzletben.

A csalók csupán egy 400 Ft-os süteményt vittek oda a pénztárhoz, ahol 20 ezressel fizetett volna a férfi, de végül nem tette meg.

Többször is úgy tett, mint aki odanyújtja a pénzt, majd mindig elterelte a szót. Addig-addig magyarázott, hogy végül visszaadtam nekik a visszajárót, a 19600 Ft-ot, ám csak ezután jöttem rá, hogy a húszast még nem kaptam meg, de már késő volt.

Attila hibásnak érzi magát, de szeretné felhívni a pénztárosok figyelmét az ilyen esetekre, ugyanis az elmúlt időszakban több hasonló ügyről is hallott. Az ilyen csalók legtöbbször fura megjelenéssel lépnek be a boltba, valamilyen olcsó terméket vásárolnak, majd megpróbálják teljesen összezavarni a pénztárost. Ilyenkor viszont az alkalmazottól vonják le a kicsalt összeget, tőle például megegyezés alapján naponta 500 forintot fognak levonni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban tulajdon elleni szabálysértési eljárást indított.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?