INSIDER

Családi dráma: utcára kerülhet az ország legkövérebb tinédzsere

Hajléktalanná válhat Rácz Géza. A most 230 kilós Gézu évek óta az egyik rokonuk házában lakik az édesanyjával, ám most a tulajdonos közölte, hogy szeretne végre beköltözni a saját ingatlanába, ezért nekik két héten belül menniük kell.
  • Szerző: ripost

Az ország legkövérebb tinije, Rácz Géza Schobert Norbi segítségével 70 kilótól szabadult meg tavaly nyár óta. A 18 éves srác most 230 kilós, de tovább szeretne fogyni, ehhez az üzletember továbbra is biztosítja neki a megfelelő diétás étrendet és az orvosi felügyeletet is. Gézu lélekben már az új életére készült, ám vasárnap este egy nagyon rossz hírt kapott, ami örökre megnyomoríthatja. Az utcára kerülhet az édesanyjával?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rácz Géza utcára kerülhet?

Nagy a baj: Rácz Géza utcára kerülhet (Fotó: Bors)

„De mi akkor hova menjünk?”

„A testvérem gyermekének a házában laktunk. Mi húszezret fizettünk neki havonta, ő pedig egy szebb és jobb ingatlant bérelt ötvenért. Most bejelentette, hogy várja a harmadik gyermekét, és a jelenlegi otthonukat a tulajdonos eladja, ezért szeretne végre beköltözni a szülői házba. Megmondom őszintén, így reagáltam: a jóisten áldjon meg, de mi akkor hova menjünk? Erre azt mondta, hogy az őt nem érdekli, hiszen ő is szenvedett eleget. Most várja a harmadik gyermekét, akit nem egy bérelt lyukban szeretne felnevelni, és a pénzét egyébként is szívesebben költi felújításra, mint bérleti díjra” – zokogott Bódi Márta, Géza édesanyja a Borsnak.

125 ezerből élnek ketten

„Megpróbáltunk Pándon albérletet keresni, de nem nagyon akad. A fiamtól ráadásul elvették az árvaellátást, tőlem pedig az özvegy nyugdíjat, mert Gézu távoktatásban tanul, ráadásul januárban nagykorú lett” – tette hozzá az asszony. „Jelenleg ápolási pénzt kapok, amiből tüzelőre, vízre és villanyra telik nagy nehezen, igaz, amikor megkaptam a 94 ezer forintos vízszámlát, részletfizetési kedvezményt kellett kérnem, így most havonta 14 ezret törlesztek. Ketten együtt 125 ezret kapunk” – magyarázta Márta.

Géza állást keres!

Géza tervei szerint nyárig fejezi be az általános iskolát. Tisztában van vele, hogy jelenleg igencsak korlátozottak a lehetőségei a munkaerőpiacon, de az is világos a számára, hogy mindenképpen bevételre, legális jövedelemre van szüksége.

„Bármilyen munkát elvállalok, amit ülve is el tudok végezni. Kőműves mellé és egyéb nehéz szakmát űző iparosok mellé nem mehetek segédnek, hiszen a túlsúlyom miatt képtelen lennék megfelelni, és folyamatosan malteres vödröket cipelni. Már az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejemben, de aztán eszembe jutott, hogy nem akarok Istennek csalódást okozni” – fogalmazott Géza.

Ha támogatásra van szüksége, vagy egy ismerőse szorul segítségre, hívja az éjjel-nappal elérhető ingyenes segélyvonalat: 116-123.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?