INSIDER

Orbán Viktor részt vett Hámori József búcsúztatóján: „Nyugodjon békében!”

Elbúcsúztatták Hámori József Széchenyi-díjas biológust.
  • Szerző: Ripost

A magyar tudományos élet és az egész magyar nemzet egy kiváló tudóst és kiváló embert veszített el – méltatta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Hámori József munkásságát.

A Széchenyi-díjas biológus, volt kulturális miniszter, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) egykori alelnöke búcsúztatását hétfőn a Farkasréti temetőben tartották.

Hámori József életét a tudománynak, a kultúrának és a nemzetének szentelte. Kutatói munkássága nemzetközi mércével is kiemelkedő: maradandó értékeket hozott létre, új kutatási irányokat jelölt ki – emlékezett Kásler Miklós a május 1-jén, életének 89. évében elhunyt tudósra.

Hámori Miklós búcsúztatásán megjelent Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány több jelenlegi és volt tagja, valamint a magyar tudományos és kulturális élet számos képviselője is.

Orbán Viktor hétfőn levélben fejezte ki együttérzését az elhunyt családjának, hangsúlyozva: Hámori József tudós polihisztora volt a magyar kultúrának.

„Búcsú Hámori József miniszter úrtól. Nyugodjon békében!” – írta közösségi oldalán Orbán Viktor, ahol egy fényképet is megosztott a szertartásról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?