INSIDER

Nagyvonalú felajánlás: Orbán Viktor fizetné Kovács László gyógykezelését

Magyarország miniszterelnöke azt mondta a politikus feleségének, ha bármilyen terápiára lesz szükség, rá számíthat.
  • Szerző: Ripost

Március végén teljesen váratlanul jött a hír, hogy a 81 esztendős Kovács László volt külügyminiszter beteg, már nem fiatal feleségével és kisfiával él együtt, hanem egy minden igényt kielégítő fővárosi idősek otthonában lakik.

Egykori párttársai sem tudtak róla, hogy a mindig energikus, tavaly novemberben még külpolitikai értekezést író expártelnök nincs jól. Felesége, Lucza Mónika is hallgatásba burkolózott, mindössze egy szűkszavú nyilatkozatot küldött el a sajtónak.

Nincs jól Kovács

Nincs jól Kovács (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

„Családunk nevében arra kérem a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a magánélethez fűződő jogainkat. (...) A család igyekszik mindent megtenni gyógyulása érdekében, napi kapcsolatban van vele”. A sokat sejtető mondatok után csak erősödött az aggódás, amikor kiderült: Kovácsot kórházba szállították. Ekkor azonban történt valami. Valami, ami ritkaság a mai, acsarkodó, ellenségeskedő magyar közéletben.

A Blikk információi szerint megcsörrent Kovács László feleségének telefonja és a vonal végén Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor mutatkozott be, aki felajánlotta segítségét egykori politikai riválisának gyógykezeléséhez. A lap úgy tudja:

a kormányfőnk azt kérte az asszonytól, ha a világon bármilyen elérhető gyógyszer vagy gyógykezelés hatásos lehet a volt külügyminiszter állapotának javításában, jelezze azt neki, ő pedig mindent megtesz, hogy Kovács ezt megkaphassa.

A miniszterelnök segítene kollégáján

A miniszterelnök segítene kollégáján (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Hogy mi volt a feleség reakciója, azt nem tudni, a Blikknek is csak annyit válaszolt, hogy a férje állapota a család magánügye. A miniszterelnök környezetéből nem kívántak semmit mondani, mindenesetre az beszédes volt, hogy nem is cáfolták a történetet. A Blikk legfrissebb információi szerint egyébként valamiféle javulás állhatott be a politikus állapotában, mert azóta kiengedték a kórházból és már ismét az idősek otthonában tölti a mindennapjait.

Hornnál is segíteni akart

A miniszterelnök nem először tesz tanúbizonyságot arról, hogy ha valakinek az egészségéről van szó, nem számítanak nála a politikai nézetkülönbségek. Mint egykoron Suchman Tamás volt MSZP-s politikus elárulta, több alkalommal tárgyalt Orbán Viktorral az akkor már nagy beteg Horn Gyula kórházi kezelésének biztosításáról és a kormányfő nagyon segítőkészen állt az ügyhöz.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?