INSIDER

„Olyan volt, mintha én is meghaltam volna” – gyerekei éltetik a gyászoló kelenföldi édesapát

A férj három napig sokkos állapotban volt, miután látta feleségét meghalni.
  • Szerző: Ripost

Ártatlan családanyát ragadott magával a halálba az az öngyilkos férfi, aki egy kelenföldi toronyház 14. emeletéről vetette ki magát. A férfi pont a kapun két kisgyerme­kével kilépő Vajda Erzsébetre zuhant. Mindkét felnőtt a helyszínen meghalt. A gyerekek még nem tudják az igazságot

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A család a környezete szerint példamutató életet élt. Erzsébet és János gondolkodott egy harmadik gyermeken is, ám végül erről lemondtak. A gyászoló férj megrendítő interjút adott a Borsnak.

Erzsébet boldogan élt a családjával, imádta a gyermekeit
Fotó: Bors

„Boglárkáról még a méhen belül kiderült, hogy valószínűleg van egy ritka betegsége, egy bizonyos légúti csavarodás. A születése után megtudtuk, hogy az állapota szerencsére nem súlyos, így elég őt félévente kontrollra vinni. Boldogok voltunk mi négyen, Erzsivel úgy döntöttünk, hogy nem bővítjük tovább a családot”– mondta a Borsnak Bronz Gábor, az elhunyt Erzsébet férje. A családfő sosem volt különösebben vallásos, mégis egy vallási hasonlat jut eszébe a tragédia utáni napokra gondolva.

„Jézus a halála után harmadnapra támadt fel. Nekem is ennyi időm volt arra, hogy sokkos állapotban legyek, olyan volt, mintha én is meghaltam volna. Ám amikor vasárnap felébredtem, az jutott eszembe, hogy helyt kell állnom apaként. Fel kell nevelnem a gyerekeket. Semmi más nem számít.”

A gyerekek még nem tudják, hogy soha többé nem mosolyog rájuk az édesanyjuk.

„Boglárka még semmit sem fog fel az egészből, de Márton már 3 éves, neki annyit elmondtunk, hogy anya nagyon csúnyán megsérült, és sokáig kórházban lesz. Majd egy pszichológus segítségével szeretnénk neki elmondani az igazat.”

Bronz Gábor és szeretett felesége, Erzsébet. Az asszony halálával a családapa élete egyetlen pillanat alatt összeomlott
Fotó: Bors

Játszótérre indultak a karanténból

A gyászoló családfő édesapja, Lajos épp egy orvosi kivizsgálásra ment, amikor érkezett egy drámai telefonhívás. A fia, Gábor szólt a telefon túloldalán, azt mondta, hogy egy borzalmas hírt kell közölnie.

„A fiamék épp aznap szabadultak a karanténból, és az első útjuk a játszótérre vezetett volna. A vírushelyzet miatt az erdélyi rokonok hosszú hónapokig nem láthatták a kis Boglárkát, ám végül a család mégis kivitte őt hozzájuk. Mikor haza­tértek, két hétig otthon kellett maradniuk” – mondta Lajos.

A több, mint 40 métert zuhanó öngyilkos klímaszerelő olyan erővel nyomta agyon az ártatlan asszonyt, mintha egy tehervonat 150 kilométer óránkénti sebességgel elgázolta volna.

Márton 3 éves, Bogi még csak néhány hónapos. Sosem láthatják viszont édesanyjukat
Fotó: Bors

Kispesten temethetik el az édesanyát

Boglárkát a nagymama kísérte a mentőautóban a János Kórházba megfigyelésre, az apa pedig Lajossal és Mártonnal ment utánuk. Szerencsére csak egy pici karcolás volt Boglárkán.

„Két órát vártunk, hogy sorra kerüljünk. Az unokámat végül lelkiismeretesen kivizsgálták, utána jeleztük, hogy saját felelősségre haza szeretnénk hozni. Ennek nem látták akadályát, mert szerencsére nem volt belső sérülése. Megértették, hogy Boglárkát mi tudjuk a legjobban megnyugtatni” – mondta a Borsnak Bronz Lajos, a gyászoló férj édesapja. A nagymamának Boglárka már a hatodik unokája, így kiválóan érti, mit kell tennie egy csecsemővel.

„A mi családunknak Kispesten van egy nagyobb sírja, ezért valószínűleg Erzsébetet is ott helyezzük végső nyugalomra” – mondta az áldozat apósa.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?