INSIDER

Elképesztő: képeken, ahogy az oltottak száma hamarosan eléri az 5 és félmilliót!

Hamarosan átállunk a készenléti oltásra, de addig egyre közelebb vagyunk hozzá, hogy az oltással újabb mérföldkőhöz érkezzünk.
  • Szerző: Ripost

Folyamatosan zajlik az oltás, a legfrissebb pénteki adatok szerint eddig 5 324 996 fő kapott a Magyarországon engedélyezett oltások valamelyikéből, ebből 4 157 681 fő már a második oltását is megkapta. Az oltás jól halad, mielőtt azonban a készenléti rendszer beáll, gőzerővel oltanak országszerte. A képeken bemutatja, hogyan zajlik az oltás Gyöngyösön, Miskolcon és Ibrányán!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Majdnem sereghajtók vagyunk

Jó hír, hogy a sikeres oltási kampánynak is köszönhetően Magyarország az élmezőnyben van az oltás terén, az európai ranglistán már második helyen vagyunk!

Több mint a fele beoltva

Az oltási átlagunk is jobb, mint összesen az uniós átlag. A hivatalos adatok szerint az oltás olyan jól halad, hogy a magyar lakosság 54,5%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 42%-os átlaggal. A regisztráltak száma 5 millió 315 ezer fő és 93%-uk már fel is vette az oltást. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos.

Továbbra is lehet jelentkezni

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

oltás

2021. június 13. Egy férfi megkapja Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot Göngyösön, a Bugát Pál Kórház oltópontján Fotó: MTI

Már a 12-15 éves gyermekeket is lehet regisztrálni védőoltásra. Az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Részletek!

oltás

2021. június 13. Erdődi István Sándorné ápolónő beolt egy nőt a kínai Sinopharm oltással a miskolci oltóponton Fotó: MTI

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető.

oltás

2021. június 13. Bugarin-Horváth András háziorvos beolt egy nőt a Janssen vakcinával ibrányi háziorvosi rendelőjében Fotó: MTI

A kormány engedélyezte, hogy megkezdődhessen a 12-15 évesek oltása is – ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a csütörtöki Kormányinfón. Ennek megfelelően már a mai naptól lehet ezt a korosztályt is regisztrálni oltásra a vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma pontosan 5 324 996 fő, 4 157 681 fő már a második oltását is megkapta. 199 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 790 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 904 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 724 614 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 52 272 őre csökkent. 442 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 51-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 54,5%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 42%-os átlaggal. A regisztráltak száma 5 millió 315 ezer fő és 93%-uk már fel is vette az oltást. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Már a 12-15 éves gyermekeket is lehet regisztrálni védőoltásra. Az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Részletek: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/mar-lehet-regisztralni-12-15-eveseket-oltasra

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-van-az-online-idopontfoglalo

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenes letölthető, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/ingyenesen-letoltheto-koronavirus-elleni-vedooltast-igazolo-mobilalkalmazas-szolgaltatoknak

Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?