INSIDER

Nyitrai Zsolt: a nyugdíjasok számíthatnak a kormányra!

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott közösségi oldalán mutatja be a JóKor magazin legújabb számát, amelyben a kormány által nyújtott támogatásokról és a vakcinákról is szó esik.
  • Szerző: Ripost

„A nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára” – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap a Facebook-oldalán, tudatva, hogy hamarosan a nyugdíjasok postaládájába érkezik a JóKor magazin legújabb száma – írja az Origo.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A lapban bemutatják a nyugdíjasokat érintő intézkedéseket, és Müller Cecília országos tiszti főorvos arra hívja fel a figyelmet, hogy minden vakcina biztonságos – írta posztjában Nyitrai Zsolt. A miniszterelnöki megbízott egy videót is közzétett.

GYED, nyugdíj és utalványok

A videóban Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter kiemeli:

2010-ben azt ígérték a magyar nyugdíjasoknak, hogy megőrzik a nyugdíjak reálértékét, és ezt az ígéretet nemcsak megtartották, hanem valamelyest emelni is tudták a nyugdíjak reálértékét az elmúlt tíz évben. Emellett bevezették a nagyszülői gondozási díjat, (GYED), hogy a nagyszülők is otthon maradhassanak az unokával.

Több olyan lehetőség van – folytatta -, amellyel az idősebb korosztály is élhet, például a rezsiutalvánnyal vagy az Erzsébet-utalványokkal, amelyeket az elmúlt években biztosítottak. Hozzátette: bíznak abban, hogy a családtámogatások széles köre valamelyest enyhíti az idősebbekre nehezedő terheket, hiszen így nemcsak nekik kell segíteniük a fiatalok életkezdését.

13. havi nyugdíj

A videóban Nyitrai Zsolt hangsúlyozza: 2009-ben a baloldal által vezetett kormány elvett egyhavi nyugdíjat az idősektől. Most, a koronavírus-járvány idején az Orbán Viktor vezette polgári kormány nem megszorít, hanem segítő kezet nyújt, megkezdődött a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése.

Az Idősek Tanácsa döntése alapján készült el

Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja a videóban emlékeztetett: 2018 októberében döntött úgy az Idősek Tanácsa, hogy szükség van az idősek, a nyugdíjasok hiteles tájékoztatását szolgáló kiadvány létrehozására. Ezt a szerepet tölti be a JóKor című kiadvány – tette hozzá. Ismertette: a kiadvány jelenlegi száma elsősorban a vírus elleni küzdelemre fókuszál.

Müller Cecília arra kéri az időseket, hogy regisztráljanak az oltásra

Kaposvár, 2021. március 28.
Sperl Rózsa Enikõ ápolónõ beadja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina elsõ adagját egy idõs nõnek a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház oltópontján 2021. március 28-án.
MTI/Varga György

Müller Cecília: biztonságosak az oltóanyagok

A tiszti főorvos elmondja azt is, hogyan kaphatják meg az idősek az oltást, felhívja a figyelmet, hogy aki még nem regisztrált, az tegye meg.

Negyedévente jelenik meg

Nyitrai Zsolt kiemelte: komoly téma mellett szórakoztató, színes hírek is helyet kaptak a lapban, így nyereményjáték, rejtvény is található benne. Nyitrai Zsolt tavaly júniusban jelentette be, hogy JóKor címmel tájékoztató magazint kapnak a nyugdíjasok, a Magyar Államkincstár kiadásában negyedévente megjelenő színes kiadvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Idősek Tanácsa és a Miniszterelnöki Kabinetiroda együttműködésében és közreműködésével jelenik meg.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?