INSIDER

„Elvesztettük a nemzet nagyapját” – mondta András herceg apjáról

„Hatalmas űrt hagyott a királynő életében” – emlékezett meg édesapjáról András yorki herceg, aki szerint Fülöp herceg figyelemreméltó ember volt.
  • Szerző: Ripost

Fülöp herceg pénteken délelőtt két hónappal a 100. születésnapja előtt otthonában hunyt el, a családtagok, ismerősök azóta folyamatosan emlékeznek meg róla. „Figyelemre méltó ember volt. Apaként szerettem. Olyan nyugodt volt. Mindig ő volt az, akihez elmehetett az ember. Elvesztettük a nemzet nagyapját – mondta édesapjáról András herceg.

elvesztettük a nemzet nagyapját

Fülöp herceg úgy halhatott meg, hogy ott volt mellette az ő imádott Lilibetje Fotó: AFP

Fia úgy fogalmazott, Fülöp herceg elvesztése hatalmas űrt hagyott a királynő életében. ”Csodának írta le az elmúlását. Most szemlélődik, azt hiszem így fogalmaznék„ – mondta András Erzsébet királynőről, hozzátéve, hogy a családtagok biztosítani fogják őt arról, hogy mind ott vannak neki.

Zsófia wessexi grófné azt mondta: ”Tudod, hogy meg fog történni, mégis amikor megtörténik egy hatalmas, hatalmas lyuk marad!„

”A királynő másokra gondol maga előtt„ – árulta el Zsófia. Ez vélhetően azt jelenti, hogy Erzsébet hatalmas fájdalma ellenére is tartja magát.

Április 17-én örök nyugalomra helyzik Fülöp herceget. II. Erzsébet királynő szeretett férjének a temetése tehát jövő szombaton lesz, brit idő szerint 15 órakor – írja a BBC News a Buckingham-palota bejelentésére hivatkozva.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?