INSIDER

Nem ússzuk meg szárazon: kíméletlen felhőszakadással fog lecsapni a vihar

Intenzív zivatarokra és záporokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.
  • Szerző: Ripost

Országszerte lehet ismétlődő záporokra, zivatarokra számítani. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat! Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat – írja az OMSZ.

Fotó: MET.hu

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, több-kevesebb napsütés előfordulhat. Többfelé valószínű eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is lehet. A Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati, nyugati szél, máshol jellemzően mérsékelt marad a légmozgás. Az intenzívebb záporok, zivatarok környezetében erős, esetleg viharos széllökések előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt 14 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 26 fok között alakul.

Pénteken éjszakára átmenetileg erősen felhőssé válik az ég, majd napközben szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Keleten többfelé, másutt szórványosan várható eső, zápor, főként északkeleten zivatar is lehet. Az északnyugati, nyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21, 27 fok között alakul, de északon néhol hűvösebb is lehet.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?