INSIDER

Nem állítja vissza Zuglóban a Hermina úti mintavételt az MSZP-s polgármester

Amióta tavasszal megszűnt a Hermina úti rendelőben a vérvétel, 120 ezer ember jut a kerületben egy laborra. Hiába írt azonban a civil képviselő előterjesztést ennek visszaállítására, Horváth Csaba MSZP-s polgármester egy személyben döntött úgy, hogy nincs rá szükség.
  • Szerző: Ripost

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Zugló vezetésének az a szándéka, hogy véglegesen bezárják a Hermina úti rendelőt. Az elképesztő történetről a már tavaly novemberben is beszámolt. A mintavétel, és több szakrendelés már tavasszal megszűnt a rendelőben, a kerületi lakosoknak, és az agglomerációban élőknek az Örs vezér téri rendelőbe kell járniuk, ahova 124 ezer ember tartozik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

Miután a várakozási idő már 4-6 hétre nőtt, a kerület civil képviselője, Várnai László előterjesztést írt a Hermina úti mintavétel visszaállítására.

Várnai később blogján közölte: Horváth Csaba, MSZP-s polgármester a veszélyhelyzeti egyszemélyes döntési jogkörével élve nem támogatta az előterjesztést.

Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

„Előterjesztést írtam, hogy állítsák vissza az eredeti állapotot – kerüljön vissza a vérvétel a Hermina rendelőbe. De hiába próbáltam, a polgármester nem támogatta az előterjesztést. Ő feltehetőleg a Kútvölgyibe, vagy magánrendelőkbe jár... neki nem kell reggel hétkor éhgyomorra kétszer oda, kétszer meg vissza átszállnia (a Covid fertőzésnek fokozottan kitéve magát) két órát utaznia egy rutin vérvételért” – írja Várnai a blogján. „Követeljük a Hermina úti laboratóriumi vizsgálatok visszaállítását!” címmel petíciót indítottak a kerületi lakosok. Mint írják, teljesen megdöbbentek Horváth Csaba döntésén, és minden eszközzel megpróbálnak harcolni a rendelő visszaállításáért.

Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

A felújítás is késik

Szintén Várnai hívja fel arra a figyelmet, hogy bár a többi kerületben az elmúlt években sorra újították fel a rendelőket, Zuglóban a Hermina úti rendelőhöz hosszú évek óta nem nyúlt senki A védett műemlék épület homlokzata omlik, a falak beáznak. Az épületre a rendszerváltás óta nem költöttek, még csak az ablaktokokat, szárnyakat sem mázolták le, nem csoda, ha elkorhadtak, immár teljes cserére szorulnak. 2017-ben a testület döntést hozott mindkét szakrendelő felújításáról, de még csak műszaki terveket, költségvetést sem láttunk azóta”- számol be a rendelő állapotáról Várnai.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?